avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copii

Buna ziua
Sunt mama a 3 copii cu varste de 7 ani (fata), 3 ani si 8 luni(baiat) si 5 luni(baiat). Sotul meu a intentat divort, pe motiv ca vrea sa fie liber, deoarece si-a gasit pe altcineva. Nu e prima. Eu am semnat ca sunt de acord, ca sa se termine cat mai repede, desi nu vreau, si pentru ca mi-a promis ca imi lasa copiii. Acum, mama lui il preseaza sa ceara incredintarea fetei. Joi avem prima infatisare. Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului. El nu lucreaza cu carte de munca si in general a lucrat cateva luni in fiecare loc, deoarece se cearta mereu cu patronii si pleaca. Acum lucreaza la unchiul meu. Nu are liceul terminat. Eu lucrez la DGASPC, am o postliceala de asistenta sociala-psihologie si mai am 2 ani la facultatatea de limbi straine. Acum ma santajeaza ca daca il las sa isi faca de cap si ii dau semnatura imi lasa copiii, daca nu, cere custodia fetei. El sta la mama lui, intr-un apartament cu 2 camere semidecomandate, impreuna cu o fetita de 7 ani cu autism, luata in plasament. Eu stau intr-un apartament cu 3 camere decomandate, inchiriat. Platesc lunar o chirie de 150 euro.
Ce sanse are sa poata obtine custodia fetei? Eu atat vreau, custodia copiilor, nu vreau partaj, nimic altceva.
Va rog sa imi raspundeti! Multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:26, 14 Decembrie 2009
Puteti sa cereti.Nu este imposibil sa obtineti incredintarea la toti 3 copii, dar nu stiu daca veti putea sa va ocupati de toti 3.

avocat Claudiu Lascoschi
Aveti sanse , mai ales daca aveti probe si sunt administrate corect.
In primul rand ca orice psiholog rfecomanda ca fratii sa stea impreuna, lucru favorabil doamnei.
Apoi, depinde de ce ar spune fetita in caz ca ar fi audiata, cacci sunt sanse maricele ca la 7 ani sa fie intrebata una-alta de jude.
El nu are venit legal, cum sa-i dea instanta in incredintare un copil pe care el, legal, nu-l poate hrani??
Dumnezeule, Claudiu, ala e argument? Se va intampla asa intrucat asa va decide instanta? Pare venit dintr-un glob de sticla sfatul ala "juridic".

Aveti sanse mari sa primiti copiii, dar faceti macar o intampinare la cerere, vorbiti cu un avocat eventual pana pe 17, vedeti sa-i dati actiunea introdusa, sa-im povestiti mai multe despre cum puteti dv. sa va ocupati de minori si cum ii puteti intretine (ce venituri aveti, legal) etc.
POate ca nici nu va fi nevoiesa va reprezinte, insa macar sa raspunda la cerere si sa vada concret situatia, sa va invete cum sa procedati ca sa stati linistita.
Succes, reveniti!
Avlil, hai sa fim seriosi.Ce exista juridic la un asemenea proces?Ma refer daca tatal are si el dreptate egala.Daca nu are dreptate tatal este OK.
Instantele decid adesea aiurea si imprevizibil in astfel de procese.
Motivarile in drept lipsesc daca te uiti cu atentie.In fapt motivarile sunt neconvingatoare.
De aceea se poate ajunge cu usurinta la arbitrar.

Eu cunosc multe cazuri in care la 3 copii 2 ii ia mama si 1 tatal.In cca 90 % din cazuri asa se decide din ce am vazut, cu conditia ca tatal sa solicite si el incredintarea la un minor.Tatii adesea nu solicita nimic, nici macar nu vin la proces iar daca vin instantele se enerveaza.
Va multumesc mult pentru raspuns! Mi-ati mai ridicat putin moralul!:)
Eu, ca venituri legale, am indemnizatia de crestere a copilului in valoare de 994 lei. Pe langa asta, mai am venituri, dar nu le pot demonstra in instanta. Adica fac traduceri pentru diferite persoane, dar asta nu pot dovedi cu nici un act.
De cand s-au nascut copiii pana acum numai eu am avut grija de ei. El venea, se juca putin cu ei si atat. Am multi martori care pot sustine ca numai eu am avut mereu grija de ei.
Va voi urma sfatul si voi vorbi cu un avocat. Va multumesc pentru timpul acordat!

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)
Divort KOSOVO123 KOSOVO123 Durează mult un divort intentat de sot pt părăsirea domiciliului de catre soție?Am un copil de 16 ani iar soția lucrează în strainatate si a spus ca ea ... (vezi toată discuția)