avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copii

Buna ziua
Sunt mama a 3 copii cu varste de 7 ani (fata), 3 ani si 8 luni(baiat) si 5 luni(baiat). Sotul meu a intentat divort, pe motiv ca vrea sa fie liber, deoarece si-a gasit pe altcineva. Nu e prima. Eu am semnat ca sunt de acord, ca sa se termine cat mai repede, desi nu vreau, si pentru ca mi-a promis ca imi lasa copiii. Acum, mama lui il preseaza sa ceara incredintarea fetei. Joi avem prima infatisare. Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului. El nu lucreaza cu carte de munca si in general a lucrat cateva luni in fiecare loc, deoarece se cearta mereu cu patronii si pleaca. Acum lucreaza la unchiul meu. Nu are liceul terminat. Eu lucrez la DGASPC, am o postliceala de asistenta sociala-psihologie si mai am 2 ani la facultatatea de limbi straine. Acum ma santajeaza ca daca il las sa isi faca de cap si ii dau semnatura imi lasa copiii, daca nu, cere custodia fetei. El sta la mama lui, intr-un apartament cu 2 camere semidecomandate, impreuna cu o fetita de 7 ani cu autism, luata in plasament. Eu stau intr-un apartament cu 3 camere decomandate, inchiriat. Platesc lunar o chirie de 150 euro.
Ce sanse are sa poata obtine custodia fetei? Eu atat vreau, custodia copiilor, nu vreau partaj, nimic altceva.
Va rog sa imi raspundeti! Multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:26, 14 Decembrie 2009
In acest caz aveti sanse bune sa va fie incredintati toti trei.
El nu a avut legaturi suficiente cu copii.
Ideea cu avocatul este insa recomandabila.
Pai nici nu radeam, Claudiu! ERam serioasa.
Daca tatal nu are bani nici de mancare, cum sa-i incredinteze instanta un copil? Ca sa respire aer la fiecare masa?
Cum adica tatal daca are dreptate egala? Sau inegala?

Mama are copiii, e un atu, are un loc de crestere mai bun, a muncit si are venituri... daca si fetita cere la mama...
Ar trebui vazut cum face cu acel contract de inchiriere, ca pare ca-i mananca toti banutii legal obtinuti.
De curand am vazut un caz in care copilul vroia la tata si instanta l-a dat...mamei...
Daca vrea la mama il da...mamei.Tatal nu are nicio sansa.
Ma intreb care este egalitatea in astfel de cazuri?Pentru mine este o mare enigma...

In cazul cu Miruna s-a rezolvat.Este clar ca are ea dreptate si sanse mari de tot.
Pai e normal, avem text de lege in acest sens in legea 272 care spune cum se va aprecia cele ce spune copilul... in raport de gradul sau de maturitate si de intelegere, nu se va lua numai ce vrea el si gata, ca e minor si nu le intelege pe toate, tocmai de aia hotaraste instanta pentru el si nu stabileste el singur.

Ca are dreptate nu putem sti, avem numai o varianta a povestilor, insa speram sa poate dovedi cele spuse...
Referirea mea viza tocmai modul in care decide instanta. In 99% din cazuri impotriva tatalui indiferent de interesul suprem al minorului daca mama insista si ea cat de cat in proces.
Tocmai de aceea s-a ivit posibilitatea custodiei cumune.
Incredintarea catre parintele care nu vrea minorul ii creaza acestuia o puternica stare de frustrare, dar cui ii pasa?
El oricum nu stie ce vrea si nu stie ce simte.Trebuie sa implieasca 18 ani ca sa simta ceva.Sa fie oare asa?Instantele asa par sa considere dar nu o spun in mod expres in hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)
Divort KOSOVO123 KOSOVO123 Durează mult un divort intentat de sot pt părăsirea domiciliului de catre soție?Am un copil de 16 ani iar soția lucrează în strainatate si a spus ca ea ... (vezi toată discuția)