Am o poprire pe cont bancar de la un executor care nu se afla pe raza curții de apel conform legii. De luna trecuta sunt în concediu medical pentru cancer și banca mi- a blocat 1/3 din suma intrata pe concediu medical de la angajator . Cum trebuie sa procedez sa îmi deblocheze suma blocată? Unde trebuie sa mă adresez? Menționez ca angajatorul nu are adresa de poprire de la executor. Mulțumesc
Bancă a zis ca nu poate sa deblocheze suma , chiar dacă suma e din concediu medical. A spus ca trebuie sa iau legatura cu executorul. Eu va întreb dacă este legal ca executorul sa sisteze plata către banca pe motiv de concediu medical.
Ați precizat în topic, că banca va reținut 1/3 din venitul intrat în cont. Diferența rămasă în cont o puteți ridica de la casieria băncii, exact ca salariul.
Bancă nu îmi da suma blocată pe motiv ca executarea este activa.
Este vreo lege care obliga executorul sa sisteze poprirea pe motiv de concediu medical?
Da. este reglementat la Art. 729, alin. 4, Cod procedură civilă.
Dar este posibil ca executorul să nu țină cont de această lege, și atunci trebuie să apelați la instanță.
Executare silita
Carmen Fica
In urma cu 10 ani am fost administrator al unui IMM ce a intrat in insolventa . Creditor principal - Raiffeisen Bank , cu ipoteca asupra unui imobil a carui ... (vezi toată discuția)