avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Se poate primi șomaj daca ai solicitat înființarea ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Se poate primi șomaj daca ai solicitat înființarea unui Srl?

Contextul actual al zilelor pe care le trăim generate de pandemia de COVID 19 a facut să ajung in situația în care m-am vazut disponibilizat, cu un contract de muncă încheiat cu trimitere directă către fondul de somaj(nu tehnic!!! ).Timp de 17 ani de cotizație nu am avut nici măcar o zi de astfel de ajutor așadar am luat deciazia să înființez un Srl in care voi fi unic asociat însă nu stiu dacă sau când îmi pot începe activitatea în contextul actual. Pot inainta demersurile de somaj(singurul beneficiu pe care il vad este ca beneficiez de asigurari sociale, și un minimis de avarie) urmând să mă readuc din șomaj pe propria firmă atunci când voi considera cu putință. Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: joker75 , utilizator 08:27, 15 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Nu exista niciun impediment. Succes! O sa aveti nevoie in perioada actuala! Si de multe sfaturi legale corecte!...
Daca sunteti interesat si activitatea dvs. se preteaza, exista posibilitatea unor star-upuri, in care sa beneficiati de niste sume de bani pentru sustinerea activitatii dvs. urmatoare.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
Diana Camelia Diaconu, Avocat
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este cadrul legislativ actual pe care ma pot baza pentru a-mi intemeia demisia dintr-o functie medicala, de stat, in contextul actual de pandemie si stare de urgenta? catalinks catalinks Buna ziua, Ma numesc Catalina, am 61 de ani si lucrez ca infirmiera, in cadrul unui spital judetean de urgenta, din Romania. Avand in vedere contextul ... (vezi toată discuția)
Hotarare jud vs pronuntare dannyell1977 dannyell1977 buna ziua.sunt in divort cu fosta sotie si in data de 10 martie 2020 trebuia sa se dea pronuntarea.am urmarit pe portal dar si la cutia postala,insa nu am ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata simon.liliana simon.liliana Sunt nascuta in anul 1957, am o perioada de cotizare de 32 de ani din care: - 9 ani si 6 luni lucrati la grupa I ; - 5 ani lucrati la grupa a II-a de ... (vezi toată discuția)