avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

O sa va spun pe scurt speta si poate o sa ma ajutati sa inteleg ce s-ar putea face. In anul 2014 am divortat amiabil de sotul meu la un notar public fara a face partajarea apartamentului si a autoturismelor la cererea expresa a acestuia (motivul invocat de el fiind unul financiar). A iesit din casnicie lejer fara prea multe blocaje promitand in fata notarului ca va dona baiatului sau partea lui . Deci a plecat pe cuvant de onoare cu toti banii din conturi si cu o pensie alimentara de nimic promitand ca va onora tot ce a sustinut cand a ales varianta lui de viata langa o alta "ea". Dificultati legate de divort au existat cu adolescentul insa el a ales o alternativa de a trena lucrurile de cate ori i s-a cerut ajutorul sau implicarea in orice vis a vis de fosta relatie.
A ales sa vanda un autoturism scump pe care il achizitionasem in timpul casniciei /leasing si cand a fost intrebat despre bun care trebuia partajat a raspuns scurt..."da-ma in judecata". Acum, dupa 6 ani revine cu cerere de vanzare a partii lui de apartament. Solicita sa ii dau bani sau sa vand apartamentul . Si ameninta ca scoate la vanzare "jumatatea lui de apartament". Este posibil asa ceva? Sa poata vinde cineva jumatate de apartament cand doreste mai ales ca totul in apartament a fost schimbat/reamenajat pe banii mei?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:24, 15 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Poate cere partajarea si iesirea din indiviziune sau vanzarea cotei lui.
Ma indoiesc ca va gasi cumparator dar ...
Cat priveste restul bunurilor, daca aveti dovezi ca existau la momentul divortului atunci mergeti in instanta si cereti partajul si iesirea din indiviziune.
S-ar putea sa ramaneti cu INTREG apartamentul daca el a luat restul.
Luati legatura cu un avocat si nu va mai lasati manipulata.
Va trebui sa partajati si la partaj, cereti sa vi se atrubuie casa si masina lui si sa ii dati sulta pe diferenta intre loturi.
Deocamdata nu il luati in seama, nu aveti interesul sa cereti dvs partajul, insa puneti bani departe pana va da el in judecata.
Nu poate vinde fara acordul dvs, vedeți art. 346 Cod Civil.
În ipoteza în care va intenta proces de partaj, solicitați atribuirea în natura cu plata unei sulte; totodata, veți putea investi instanța cu o cerere de augmentare a pensiei de întreținere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impărțirea unui apartament bun succesoral-unul din mostenitori se opune vanzarii mirela26mya mirela26mya Bună ziua..Avem un apartament părinți ambii sunt decedați..suntem 3 frați unu nu e de acord cu vânzarea lui iar noi doi vrem sa se vândă..ce putem ... (vezi toată discuția)
Succesiune imobil,poate sa vanda o persoana?ceilalti nu vor. criss_ty criss_ty Buna ziua. O sa prezint povestea mai in detaliu ca sa pot fi ajutat cu niste raspunsuri. In urma decesului tatalui acum cativa ani, s-a facut succesiune pe ... (vezi toată discuția)
2 proprietari dan_ionescu dan_ionescu Buna seara. Va rog sa ma lamuriti intro probema. In urma cu 10 ani am divorta dar nu am facut partajul. In apartamentul au samas sa locuiasca fosta sotie cu ... (vezi toată discuția)