avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Concediu fără plata în pandemia coronavirus
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Concediu fără plata în pandemia coronavirus

Este legal ca un angajator din sistemul sanitar bugetar să impună concediu fără plată angajaților încadrați într-un Ambulatoriu de specialitate,în condițiile în care activitatea întregii unități medicale este suspendata pe perioada stării de urgență în pandemia de coronavirus?Menționez că aceasta decizie nu s-a luat de comun acord al angajatorului cu cadrele medicale vizate pt procedura trimiterii în concediu fără plată în această perioadă a pandemiei de coronavirus.Menționez deasemeni că această măsură privind impunerea de către angajator a concediului fără plată,vizează doar cadrele sanitare medii,nu şi medicii care lucrează în această unitate. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
Ilinca40, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 16 Aprilie 2020
In practica, CFP se acorda la solicitarea angajatului si nicidecum nu poate fi impus de catre angajator... daca nu are de munca, angajatorul are posibilitatea de a trimite in "somaj tehnic" salariatii.

Niciun text de lege nu acorda uni angajator acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi au angajatii in contextul pandemiei covid 19 Cristina Boțoc Cristina Boțoc Buna ziua, Eu sunt lucrator comercial într-un magazin de încălțăminte si textile. Magazinul nu se afla într-un complex comercial deci încă nu este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o mica nelămurire : locatia unde activez a fost ... midnightk_ro midnightk_ro Buna ziua, am o mica nelămurire : locatia unde activez a fost închisă timp de 3 săptămâni, pentru că a fost închiriată. Angajatorul ne-a obligat să ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Iulyanf Iulyanf Buna ziua,datorita situatiei care s a creat in urma pandemiei ,conducerea societatii la care lucrez ia in considerare trimiterea OBLIGATORIE a angajatilor in ... (vezi toată discuția)