avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ce de fapt protejezi daca inregistrezi un brand/nume ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ce de fapt protejezi daca inregistrezi un brand/nume la OSIM

Salutare.

Ma intereseaza mai mult scopul inregistrarii la OSIM si anume:

De exemplu am site-ul portocala-mecanica.ro (vezi linioara intre nume). Cel care are site-ul portocoalamecanica.ro (fara liniuta) poate sa-si inregistreze acest nume la OSIM astfel incat eu sa nu mai pot folosi site-ul meu portocoala-mecanica.ro?

De asemenea... eu pot inregistra la OSIM o combinatie de doua nume? conteaza ordinea acestora?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Vladaz , utilizator 14:06, 16 Aprilie 2020
1. Da, poate să-l înregistreze, dacă dumneavoastră nu ați făcut-o. De asemenea, oricine poate cere înregistrarea site-ului dumneavoastră, iar în acest caz va trebui să faceți opoziție la cererea sa.
2. Puteți înregistra orice combinație de nume, nume și culori, nume, culori, reprezentări grafice etc.
Vă recomand să vă adresați unui consilier de proprietate intelectuală (o astfel de consultație gratuită primiți și la sediul OSIM din partea reprezentanților acelei instituții.
Vă recomand să intrați pe site-ul instituției OSIM și să vă lămuriți asupra problemelor ridicate, inclusiv procedura de înregistrare a unei mărci, indicații geografice etc. online.
Va multumesc. I-am contactat dar au raspuns ca din topor cu copy-paste din lege..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate inregistra un concept? Miru Miru Buna ziua, conceptul la care ma refer consta in organizarea unui anumit eveniment cu o tema specifica obiectului de activitate al firmei, in fiecare an, in ... (vezi toată discuția)
Brevetare brand pneuros pneuros as dori sa incep o afacere, activitatea respectiva exista dar in forma in care vreau eu sa fac nu cred ca exista cum as putea sa o procedez sa nu fiu copiat? (vezi toată discuția)
Inregistrare marca la osim szaszati szaszati Salut tuturor! Va adresez cu o probelma destul disperata, macar din punctul meu de vedere. Povestea incepe in 2009, luna septembrie. Atunci am infiintat un ... (vezi toată discuția)