avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Propritate privata din drumul de servitute?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Propritate privata din drumul de servitute?

Bună ziua
Va rog sa ma ajutati cu o parere asupra faptului ca, in urma cu 7 ani am cumpărat o lucuinta cu teren total in acte de 125 mp, dar la măsurătorile cadastrale, in realitate sunt 114mp. Calea de acces se face pe un drum de servitute "comun cu vecinul" exact asa scrie in acte, fara sa menționeze exact măsurătorile drumului de servitute. Drumul de servitute, in aceste moment este exact cat intra o masina mica. Uitându-mă in actele vechi mai atent, din 1992, reies niste schite (neexistând la acel moment cadastrul), in care eu inteleg ca restul de metri patrati pana la 125, cum este trecut in acte, se afla
din drumul de servitute. Cred ca a fost o convenție intre vecini la un moment dat. Cum as putea afla realitatea si cum pot face sa recuperez asa cum este in acte terenul. La momentul cumparii terenului nu mi-am dat seama de aceste lucru sa ma interesez in detaliu. In urma unor discutii cu vecinii comuni cu drumul de servitute, cand tot ei vroiau inca o bucata din drum, mi-am dat seama ca de fapt, pare a fi terenul meu. La momentul cumpărări terenului, era îngrădit exact asa cum este si in prezent, de aceea cred ca s-a luat in considerare măsurătorile in realitate. Va rog sa ma ajutati cu un răspuns. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Antonia Ioana , utilizator 18:13, 16 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Servitutea de trecere nu afecteaza dreptul de proprietate. E posibil sa fie o eroare de masuratoare. Recomand consultarea unui expert topometrist.
Mulțumesc de răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum satesc de 34m cat o autostrada adiSEME adiSEME Buna seara, va rog un sfat legat de o problema cu drum satesc. Detin teren 11.000 mp in intravilan, comuna jud Timis avand pe 3 parti drum (recent ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren langa drum de servitute daniela_serb daniela_serb As avea o intrebare ,daca ma poate ajuta cineva. Vreau sa cumpar o parcela de teren situata langa un drum de servitute,dar care nu este evidentiat ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute sau... escret76 escret76 Buna ziua! Am cumparat un teren pe care am ridicat o constructie cu aprobarea primariei, am intabulat-o, etc, iar ulterior cand am vrut sa bag gazele mi s-a ... (vezi toată discuția)