avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce patesc daca am condus fara permis pt prima data
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce patesc daca am condus fara permis pt prima data

Astazi am condus un motor 110cc neinmatriculat intr-o comuna,prins de politie am primit dosar penal mai departe ce o sa se intample ce pot patii la prima abatere?
Se pare ca ai savarsit 2 infractiuni, conducere fara permis si punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat. Chiar si asa se poate ajunge la renuntare la urmarirea penala. Daca ai avocat pune-l sa faca o cerere de administrare de probe (declaratia ta, a unor martori, inscrisuri, inregistrari video, daca exista) din care sa rezulte ca in raport de continutul faptei, de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de urmarile produse sau care s-ar fi putut produce nu exista interes public in urmarirea acesteia (vezi art. 318 Cod de procedura penala). Astfel, organul de urmarire penala ar putea aplica o renuntare la urmarirea penala. Un exemplu: din probele administrate sa reiasa ca ai condus pe un drum de categorie inferioara, fara circulatie intensa, pe o distanta mica si nu au existat urmari (nu a patit nimeni nimic prin savarsirea faptei) si nici potentiale urmari grave nu ar fi putut sa se produca, avand in vedere ca era un drum necirculat intens, etc.
Chiar daca procurorul nu va da o renuntare la urmarirea penala, se poate scapa de o condamnare si in faza de judecata, nu se ajunge neaparat la condamnare. Iti recomand sa apelezi la un avocat. Un avocat bun si implicat te poate ajuta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O solutie de renuntare la up nu vad posibila, sunt 2 infractiuni retinute in concurs.
Pentru art. 335 alin. 1 c.p. practica este de trimitere in judecata.
In schimb, o solutie care sa nu presupuna condamnarea, este posibila daca nu este recidivist,

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

O solutie de renuntare la up nu vad posibila, sunt 2 infractiuni retinute in concurs.
Pentru art. 335 alin. 1 c.p. practica este de trimitere in judecata.
In schimb, o solutie care sa nu presupuna condamnarea, este posibila daca nu este recidivist,

si o sa pot da de permis?
Aveti dreptul si in acest moment sa sustineti examen, dar depinde de solutia finala ce se intampla cu permisul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea fara categorie corespunzatoare Vasilache Alin Vasilache Alin Am si eu o intrebare am un dosar penal pentru art 335 alin 2 am condus o platformă de 3.5 t cu o remorcă( toata greutatea ansamblului a fost de 6200 kg )fara ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis adrian6969 adrian6969 buna in urma cu vreo 2 saptamani am fost prins fara nici o categorie de permis am fost condus la sectia de politie am dat declaratie.....am fost cooperant ,am ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto pentru numere rosii expirate Pitagora Pitagora Buna ziua, In data de 01.11.2014 mi-a fpst retinut permisul de conducere deoarece autoturismul pe care il conduceam avea numerele rosii expirate de doua ... (vezi toată discuția)