avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îmi poate lua statul altei țări copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îmi poate lua statul altei țări copilul?

Bună ziua! I-am dat acordul fostei soții să plece cu copilul în Danemarca la soțul ei. Mama mea însă îmi spune că îmi va lua statul danez copilul pentru că ei au legi foarte stricte și sigur se va întâmpla ceva, că l-am lăsat doar cu ea acolo. Ce știți despre legile din Danemarca în privința copiilor care călătoresc doar cu unul dintre părinți? Copilul este îngrijit și are parte de educația potrivită, plus că are și acordul meu că poate pleca cu el..
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
alex1234alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:48, 22 Aprilie 2020
Locuim separați de mama mea. Ideea este că mereu când vorbim cu ea, trebuie să aducă vorba de fosta soție și copilul și să se certe. Doar nouă ni se pare că într-o lume normală, când știi că copilul tău și-a refăcut viața, nu ar mai trebui să aduci vorba de fosta și tot? Soția se gândește deja la divorț și mama mea a acuzat-o că face asta pentru că nu acceptă copilul(nici vorbă de așa ceva) și nu mă iubește pe mine ci doar își bate joc. Așa îi este firea. Putem să cerem un ordin de restricție față de ea?
nu e cazul de ordin de restriictie ca puteti sa o restrictionati dvs. sunati-o dvs si spuneti-i calm , dar clar sa va lase nevasta si pe fosta si pe actualul sot al fostei in pace, Sa va sune cand are nevoie de ceva, dar sa inteleaga ca nu trebuie sa se mai bage in viata altora cu bocancii, daca nu intelege, ii inchideti telefonul si dupa multe incercari, o sa vada ca nu are succes. ce varsta are ?
discutati si cu sotia si incercati sa ii spuneti ca nu sunteti dvs vinovat pt ce ii spune ei la telefon si ca o sustineti, spuneti-i si dansii sa inchida telefonul cand discutia depaseste limita.
va inteleg ca sunteti intre ciocan si nicovala, dar dvs cu sotia traiti, mamei ii datorati respect , dar cam atat.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator
Am incercat în mai multe feluri să-i explic, dar tot timpul ințelege că soția mea vrea să o țină departe de nepotul ei. Pe scurt, orice se întâmpla, soția mea este de vină după părerea ei. Oricum a intors și familia soției împotriva ei cu minciuni. Încep sa cred că nu-i convine faptul că celălalt copil este cu mama și e bine, și de asta o atacă pe soția mea, de dragul de a face râu.
Sunteți adult nu copil mic. Ce atâtea explicații? Ii închideți telefonul și gata. Și dumneavoastră și actuala soție.
Va faceți singuri probleme degeaba.
Blocați numărul de telefon, mergeți mai departe, astea nu sunt probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori ... alina.cr7 alina.cr7 Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori de cate ori duc minora la domiciliul ei, la sfarsitul programului de legaturi personale. Ma face ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra minorului mateimariusmihaita mateimariusmihaita buna ziua,ma numesc marius,sunt din iasi,din anul 2009 ma aflu in danemarca,in anul 2010 mam casatorit aici in dk,cu o femeie tot din romania,in decembrie 2010 ... (vezi toată discuția)
Numele copilului minor Florentina Maria ioana Florentina Maria ioana Bună ziua, ce nume de familie va purta copilul meu ? Situația este urmatoarea: Am nascut în Danemarca, fiind divorțată de fostul soț ( divorț în dk) ... (vezi toată discuția)