avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatii care scad din concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatii care scad din concediul de odihna

Buna ziua,
oare, ati putea sa ma ajutati si sa imi spuneti care sunt situatiile in care trebuie sa scadem din concediul de odihna, spre exemplu, CFS si absentele nemotivate scad din zilele de concediu de odihna.
In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de nici un drept care rezulta din calitatea sa de salariat - prin urmare, pentru perioada respectiva nu acumuleaza zile de CO.
Sunt si alte situatii?
Multumesc frumos!

Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
hr saguarotech, utilizator
Cel mai recent răspuns: hr saguarotech , utilizator 17:46, 21 Aprilie 2020
Potrivit Codului Muncii, la stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.

In speta,perioada in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala , perioada de carantina etc. sunt situatii care afecteaza durata concediului de odihna.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate, afectarea co rusualexandra rusualexandra Daca in cursul anului un salariat a avut 5 absente nemotivate se scad si din concediu de odihna (adica 21-5 = 16 zile de CO). (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Sergiu5 Sergiu5 Imi puteti spune, va rog, daca zilele de concediu fara plata diminueaza zilele de concediu de odihna in 2017 (cu articole de lege)? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Buna!este posibil ca pentru 6 zile absente nemotivate sa mi se ... I Ella I Ella Buna!Este posibil ca pentru 6 zile absente nemotivate sa mi se ia o zi de concediu??? (vezi toată discuția)