avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de paternitate pentru tatal unui copil nascut ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de paternitate pentru tatal unui copil nascut mort

Buna! Doresc sa va adresez trei intrebari ;
As dori sa aflu daca tatal beneficiaza de acel concediu de paternitate de 5 zile, in cazul in care copilul s-a nascut mort. Chiar daca nu mai este cazul sa ajute la ingrijirea noului nascut , implicarea si sprijinul lui in urma acestei tragedii pentru mama poate fi cruciala.
Si as mai dori sa stiu daca o mama studenta pusa in situatia prezentata mai sus , beneficiaza de concediu de lauzie + indemnizatie .
Si in ultimul rand ; Cui ne adresam? ( tinand cont si de starea de urgenta in care ne aflam ) . Va multumesc respectuos si astept raspunsul dvs. !
Cel mai recent răspuns: Magdalena Tătaru , Avocat 18:39, 22 Aprilie 2020
In privnța concediului de lăuzie, Oug nr. 96/2003 stabilește că „g) concediul de lăuzie obligatoriu este concediul de 42 de zile pe care salariata mamă are obligația să îl efectueze după naștere, în cadrul concediului pentru sarcină și lăuzie cu durată totală de 126 de zile, de care beneficiază salariatele în condițiile legii”;
Concediul paternal conform LEGii nr. 210 din 31 decembrie 1999 va fi acordată de unitatea la care tatăl își desfășoară activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre-postnatal si concediu de paternitate. anaborca anaborca Buna ziua, as dori sa stiu, daca eu am intrat in concediu pre-postnatal de sarcina si lauzie de 126 de zile poate si tatal totodata sa ceara concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate sayonaralm sayonaralm Lucrez in cadrul unei universitati, preparator universitar. Sotia mea este studenta la zi, la a doua facultate, si doctoranda - si urmeaza sa avem un copil. ... (vezi toată discuția)
Ajjutooor , ref concediu paternal gheorghita gheorghita Ma intereseaza daca ma puteti ajuta de urgenta !!!!!!!!!!!!!!!!! Am un angajat care doreste sa intre in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani a ... (vezi toată discuția)