avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua. Sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data ianuarie 2020 .In luna martie am avut concediu medical.Dupa cat timp de la angajare mi se poate plati concediu medical?(sau imi va fi platit concediul medical?) Am prerdat concediul medical pana la sfarsitul lunii martie.Acum imi spune ca nu poate sa mi-l inregistreze pentruca nu am 6 luni de contributii . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:35, 23 Aprilie 2020
Si inainte de luna Ianuarie 2020 ce ocupatie ati avut?
A fost vorba de accident de munca?
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2020
Ionut.ion, utilizator
Piana in luna iulie 2019 am lucrat la alta firma .Am fost plecat din tara trei luni apoi am revenit si m am angajat la acesta firma la mijlocul lunii noiembrie 2019 dar contractul de munca l am semnat in ianuarie 2020.
Decei, nu este vorba despre accident de munca, nu?
Atunci...cred ca au dreptate dumnealor
Cumulati cel putin 6 luni lucrate in tara in perioada Martie 2019-Februarie 2020?

Art. 7 din OUG 158/2005
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical MariaMary89 MariaMary89 Cine se pricepe la concediu medical? Am o intrebare. Am lucrat din ianuarie 2019 pana in iulie 2019 la o firma, pe urma am facut pauza si m-am reangajat din ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul concediu medical pentru sarcina si lauzie Adinaaaaa Adinaaaaa Buna ziua, in perioada 1 ianuarie 2018 - 23 martie 2019 am avut, pe langa contractul de munca cu norma intreaga, un contract de munca cu norma de 2h la un alt ... (vezi toată discuția)
Concediu medical neplătit m am angajat la actualul loc de muncă ... Miramirela2101 Miramirela2101 Concediu medical neplătit M am angajat la actualul loc de muncă pe 12.02 fiind prima zi de lucru. După data de 12 august am avut un CM de 4 zile care nu ... (vezi toată discuția)