avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu probleme

Va rog sa-mi spuneti care este pasul urmator in urmatorul caz:
Proprietarul locuintei dcedaza.
Ramine sotia cu un copil major .
Decedatul mai are din alta casatorie 2 copii.Unul face renuntare la succeiune ,celalalt trimite din strainatate un asemenea act dar fara apostila si nu mai vrea sa mai trimita alt act corect ,motivand lipsa de timp etc.
In acest caz ce face sotia fiindca nu poate urma pasii la notar in termenul de 6 luni pentru masa succesorala.Intre timp a facut o acceptare de succesiune impreuna cu copilul.
Dupa 6 luni intra cu cazul in instanta?
Acum nu exista alti pasi ?
Fiul decedatului din strainatate refuza orice dialog.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:49, 14 Decembrie 2009
MI-AU CERUT 800 euro!!!!!pentru apostilare #-o
X-( :OCe altceva pot sa mai fac?:(
Eu nu as ajunge in instanta, as lasa sa treaca cele 6 luni si apoi i-as trimite o notificare fiului din afara tarii in care i-as arata cate zeci de milioane va pierde el ca si cheltuieli de judecata daca nu apostileaza hartia. Si sanse mari de a nu pierde chiar sunt, desi cheltuielile e posibil sa se ridice la peste 800 de euro.
Si cred ca ar ceda in caz ca as proceda ca la carte, i-as explica pe procedura ce ar insemna sa-l dau in judecata, ce inseamna procedura cu strainatatea, acte traduse, expertiza poate etc. si i-as arata ca nu are sanse de castig intrucat nu a acceptat mostenirea in termen de 6 luni.

Sau as merge la un alt notar dupa 6 luni si l-as intreba daca accepta pe langa actul neapostilat martori pe neacceptarea mostenirii de catre fiul din afara.
Si nu m-as judeca oricum, iar ambele variante le pot face una dupa cealalta: daca nu-mi iese una, merge poate cealalta.
Banii cheltuiti sunt mult mai putini ca prin instanta si daca ati angaja un avocat pentru notificare.
Succes!
utilizator2009 a scris:

MI-AU CERUT 800 euro!!!!!pentru apostilare #-o
X-( :OCe altceva pot sa mai fac?:(

Oau! pai mai ieftin va costa sa va duceti personal(avion+cazare)!!!!
:[ link extern ] !
Exact asta le-am spus si eu la telefon.....
ma rog, sper sa-mi dea totusi cineva un sfat exact.
as merge la un alt notar dupa 6 luni -ma sfatuia cineva ...dar eu am aflat ca dupa6 luni numai justitia ma rezolva.In termenul de 6 luni , notarul nu are alte instrumente gen citatie ,strigare , etc si sa-mi ia in discutie renuntarea la succesiune fara apostila?

Ma indoiesc sa iesiti mai ieftin ducandu-va personal, caci nu stiti cat costa apostilarea la ei...
Procura data in Italia, de exemplu, la notar... 300 de euro!
In plus, puteti nici sa nu va duceti, e nevoie insa sa le trimiteti actul.
Deci sariti peste avion si cazare, ca nu dv. trebuie sa ajungeti acolo, ci actul. Or e mai ieftin actul trimis prin curier rapid decat taxele de aeroport.

Puteti dezbate mostenirea la notar si peste 3 ani, nu va impiedica nimeni si nimic, termenul ala de 6 luni era numai pentru acceptarea mostenirii; si dv. ati facut-o, gata, asteptati sa treaca termenul pentru el ca sa va folositi de asta.

NU, eu nu vad alta modalitate inainte de trecerea termenului de acceptare. Ca vine fiul a doua zi si accepta mostenirea dezbatuta fara el si isi ia partea.

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune ! lukaci1 lukaci1 Cum trebuie sa procedeze o persoana aflata in strainatate pt a renunta la succesiune?Trebuie sa mearga la consulat?Exista vreo declaratie tipizata pt r (vezi toată discuția)
Succesiune lupascu lupascu Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)