avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz notarial semnatura vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz notarial semnatura vecin

Buna ziua.Doresc sa imi imprejmuiesc terenul cu un gard ,in acest sens am demarat procedura legala de obtinere certificat urbanism,urmat de autoriaztia de construire.Pentru acesasta este nevoie de semnatura unui vecin ,acesta refuzand sa imi dea acceptul ,in sensul ca sa prezentat la notar si a declarat ca reuza.Precizez ca gardul este construit exact pe vechiul amplasament cu respectarea indicatiilor din certificatul de urbanism.Acum inteleg ca trebuie sa il actionez in instanta doar ca eu vreau neaparat si despagubiri pentru toata perioioada in care el ma tine efectiv fara gard.In interior exista o casa ,am o magazie nu pot lasa asa fara gard cat dureza procesul 2-3 ani plus ca in acest timp va expira cert. urbanism cred ca si proiectul nu va mai fi valabil avand un termen de executie.Eu vreau despagubiri ( nu doar cheltuieli de judecata)pentru perioada in care stau fara gard si trebuie sa imi pazesc efectiv curtea.Am intrebat un avocat si mi-a spus ca in afara de cheltuieli de judecata nu pot obtine nimic.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Cum ar trebuie sa formulez cererea de chemare in judecata ,in ce masura pot fi despagubit pentru perioda procesului si cum il pot trage la raspundere pt reaua voi
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2020
mitika255, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitika255 , utilizator 16:28, 23 Aprilie 2020
Daca in urma refuzului vecinului suferiti un perjudiciu acesta poate fi solicitat si recuperat in instanta.
Despagubirile nu.pot fi cerute insa inainte ca prejudiciul sa se produca.
Evident prejudiciul va trebui dovedit.
Cred ca urmeaza sa aveti doua procese cu vecinul.
Mergeti la alt avocat.
Ma refer in special la prejudiciul cu timpul pierdut!,opresc lucrari si tot ?stau 2-3 ani fara ca el sa plateasca nimic? doar cheltuieli cu avocat si atat?ca in final evident instanta sa il oblige sa semneze,neavand nici un motiv....nici macar ipotetic sau mai stiu eu ce.
Dara daca as merge la politie fara sa mai merg in instanta? eu nu vreau sa imi pierd timpul,este necalculabil in bani pentru oricine cred.
Tereneul pe care se construieste gardul este in oras nu in camp ,unde este trafic trec,trec toto felul de oameni ,eu ce sa fac sa stau sa pazesc?
gi-jane2, moderator
Cred ca vecinul se refuza sa semneze pentru construirea gardului pe portiunea unde va incecinati. Deci faceti gardul la strada sa nu va deranjeze "tot felul de oameni", apoi actionasti in judecata pentru "obligatia de a face" cu stabilirea liniei de granita . Procesul dureaza, o sa fie nevoie si de expertize. Toate cheltuielile vor fi recuperate.
Nu,Terenul meu este intre case,sunt trei terenuri pe aceeasi linie sa zic asa.Eu sunt la mijloc.Intre noi este o aleea de acces comuna care da in strada principala.Cel de la sud a semnat cel de la nord nu.Este rea vointa.Efectiv imi rade in fata ca ma tine "cat vrea el si o sa semneze cand il va obliga legea ca nu are ce sa imi ia".
mitika255, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire teren, proces pe rol... cornel hutanu cornel hutanu posed un teren,vreau sa-l imprejmuiesc cu gard. Sunt persoanevecine terenului care se opun,desi expertiza judiciara delimitatternul, si este inscris in ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard 2014Elena 2014Elena Ce sanctiune se aplica daca cineva iti strica un gard din scandura la gradina cum mi s-a intamplat , la un teren de legume masurat cadastral si intabulat. ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire cu gard KCJ333 KCJ333 Buna ziua ! Intentionez sa imprejmuiesc un teren intravila. Am depus proiectul in vederea obtinerii certificatului de urbanism si apoi a autorizatiei de ... (vezi toată discuția)