avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Incalcare proprietate privata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Incalcare proprietate privata

Am o proprietate neingradita unde vecinul a intrat si si-a facut sanț in continuarea sanțului ce-i corespunde proprietatii lui.

Politia locala a facut constatare si acolo s-au oprit lucrurile.

Ce pot sa fac din punct de vedere legal in continuare ?
Cel mai recent răspuns: terente91 , utilizator 18:28, 11 Mai 2020
O actiune in instanta pentru stabilirea hotarului ( granituire).
Multumesc, limitele proprietatii se cunosc, a venit un inginer si a pus parii, incalcarea de proprietate a fost ulterior acestor masuratori. Am sa ma interesez ce este aceasta granituire.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2020
terente91, utilizator

terente91 a scris:

Multumesc, limitele proprietatii se cunosc, a venit un inginer si a pus parii, incalcarea de proprietate a fost ulterior acestor masuratori. Am sa ma interesez ce este aceasta granituire.

Granituirea se face atunci cand 2 vecini nu se inteleg unde este limita despartitoare a proprietatii lor. Fiecare o tine pe a lui. Asta explicat asa mai simplu. Cred ca nu este cazul aici.

Daca nu este caz de acest lucru puteti sa il dati pe vecin in judecata pentru repararea prejudiciului cauzat. Sau va puteti intelege cu el omeneste, sa astupe santul pe care l-a sapat. :)

Stima.
multumesc ... am nevoie de constatare de la politie inainte de a-l da in judecata ?

terente91 a scris:

multumesc ... am nevoie de constatare de la politie inainte de a-l da in judecata ?

Nu. Judecatoria probabil v-a desemna un expert topograf sa faca masuratorile pe teren.

Alte discuții în legătură

Stabilirea hotarului dintre douã proprietãþi elisabeta propszt elisabeta propszt Am o vie cu livadă de 46,61 are. Proprietatea a fost măsurat de mai multe ori de către un inginer topograf, care a făcut şi desenul proprietăţii, dar nu ... (vezi toată discuția)
Granituire si obligatie de a face? dandanaua dandanaua Si eu si vecinii avem proprietatile cu iesire la strada, dar vecina a vrut sa intre in curte pe langa casa si nu prin fata ei, astfel ca a mutat gardul dintre ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire sinad sinad Am facut o actiune in granituire pentru stabilirea hotarului pe unde vine gardul despartitor intre mine si vecin, In schite si masuratori apare ca gardul este ... (vezi toată discuția)