avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Angajați cu boli cronice
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Angajați cu boli cronice

Bună ziua, am o prietena care lucrează la o firmă care are pe putin 3000 de angajați, că agent de pază. În aceste zile șeful ei de la paza o obligă să îi testeze pe muncitorii care intră în întreprindere cu acel aparat de temperatură. Ea refuza sa faca acest lucru pentru că are o boală cronică si ii este teamă, intrebarea mea este daca angajatorul poate lua măsuri împotriva ei si care sunt legile care îi protejează pe angajați cu boli cronică,mai ales că i sa spus ca va avea raport si multe alte repercusiuni din acest refuz .Cine trebuie să facă acest lucru cu măsurarea temperaturii în condiții de pandemie agentul de pază sau un cadru medical din incinta întreprinderi.Multumesc !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:54, 23 Aprilie 2020
Poate merge la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, sa expuna situatia si in functie de contraindicatiile mentionate in fisa de examinare corespunzatoare meseriei din anexa 1 la HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, medicul poate, dupa caz, sa-i faca mentiuni in fisa de aptitudine, in sensul recomandarii de a se evita de catre lucrator efectuarea activitatii respective. Angajatorul respecta recomandarile medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana cu handicap accentuat ca agent de paza Iosif4 Iosif4 Buna seara am handicap accentuat de gradul accentuat pot lucra ca pază? Grad2 de handicap accentuat (vezi toată discuția)
Angajare attarion attarion Buna ziua. Am 49 de ani si as dori sa ma angajez ca agent de paza. Mentionez ca in urma cu 8 ani am suferit un infarct miocardic , apoi mi s-a montat un stent. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, o persoana cu tulburare afectiva bipolara, cu facultatea ... mioarailina mioarailina Bună ziua, o persoana cu tulburare afectiva bipolara, cu Facultatea de kinetoterapie și cu experienta (boala a făcut-o după facultate și o experienta de 4 ... (vezi toată discuția)