Bună ziua, mătușa mea mi-a donat casa mie printr-un act de donație cu uzu fruct, după ce băiatul și soțul ia decedat
Ea ne mai având nepoți de la copil
Da ea are o sora și soțul iei care a decetadat are și el o sora
Casa e bun propriu cumpărată de iei amândoi
Poate sa atace actul sora ei sau a lui?
Cu siguranta ca, matusa a dezbatut singura sucesiunea, intrucat altfel, nu ar fi putut sa va doneze dvs. tot imobilul.
Problema este ca "nu prea" avea dreptul sa o faca...
si ca, atunci cand a dezbatut succesiunea trebuia sa il cheme si pe celalalt mostenitor, in speta, sora unchiului intrucat si ea are un drept de mostenire.
Acesta este motivul pentru care v-am spus ca, ar putea fi anulat certificatul de mostenitor.
Dar, pe dvs. va salveaza faptul ca au trecut 5 ani de cand a fost dezbatuta succesiunea si faptul ca sora unchiului nu a facut nimic in acest timp dar, si faptul ca, cel mai probabil matusa nu isi permite un avocat care sa stie sa solicite nulitatea absoluta, pentru ca intr-o astfel de situatie, nulitatea poate fi ceruta oricand de la data emiterii certificatului de mostenitor.
Drept urmare, ar trebui sa stati linistit si in situatia in care, sora unchiului incepe un proces, sa angajati un avocat.
Atata timp cat sunteti proprietarul casei , o puteti vinde, dona.
Poate unchiul a lăsat testament. Sau poate sora a renunțat la succesiune. Sau poate ca imobilul a fost bunul propriu al mătușii.
Dacă donația a fost încheiată la notar si s-a facut intabularea la Cartea Funciară, înseamnă că actele au fost in regula.