Buna ziua,As dori sa stiu cum am putea sa mai recuperam din debite ,din accidente si agresiuni conf, legi 95/2006,Spitalul trebuie sa recupereze sumele de la acesti debitori si suma trebuie sa o dea la CJAS cf, icm,tarif caz ponderat ,suma realizata, indiferent de ce suma cheltuita de unitate trebuie sa dam pe fiecare caz inregistrat ca accident si agresiune acesti bani ?????????? Sa integistrat debite din accidente si agresiuni de peste 3 mil,in care s au facut somati si apoi au fost predati la comp.juridic pt, recuperare in contabilitate s au inregistrat in contul 411.81-este bine ?, cit timp va sta in acest cont serv, contabil au facut somati si dupa somati s au introdus in acest cont de litigiu,cit timp vor sta in acest cont.Dupa o perioada de timp in care debitori nu platesc se pot introduce intr un cont in afara binantului ??????????
S-a inregistrat bine in contul 4118 "Clienti incerti "
In rest , presupun ca exista o metodologie de lucru pentru situatia invocata de tine , trebuie sa te documentezi care sunt pasii de urmat si sa le repsecti; dupa parerea mea o mare parte din responsabilitate cade pe compartimentul jurdic;
Alte raspunsuri la intrebarile tale , poti gasi in Normele de aplicare a contractului cadru pentru asistenta spitaliceasca pe anul 2009.Le gasesti pe pagina CNAS.