Buna ziua. Intrebarea mea este in legatura cu situatia de urgenta actuala. Parintii mei sunt cu mine in Germania, si practic in apartamentul din Romania nu locuieste nimeni de la jumatatea lunii martie si se pare ca vor mai sta cu mine inca 2 sau 3 luni. Am intrebat administratoarea daca pot fi scutiti de la plata intretinerii. Mi-a spus ca nu. Practic va fi trecut cu o persoana pentru plata cheltuielilor comune, dar nu va plati costul apei.
Este vreo baza legala in luarea acestei decizii sau depinde doar de comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari? Se poate in baza unei cereri face aceasta scutire de plata? La o cautare pe internet am gasit un raspuns ca in acest caz ar trebui sa fie trecut cu 0 persoane, dar nu am gasit o baza legala. Am gasit doar legislatia care sta la baza Asociatiei de Proprietari HOTARARE Nr. 1588 din 19 decembrie 2007, dar nu este specificat acest lucru.
Adam Grecu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca in locuinta respectiva nu locuieste nicio persoana, obligatia proprietarului este sa intocmeasca o cerere / notificare simpla prin care asociatia de proprietari este anuntata ca in perioada... , la adresa... nu locuieste nicio persoana (explicati motivele).
Baza legala este acum : LEGE nr. 196 din 20 iulie 2018
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea
condominiilor
...................................................................
Secţiunea a 3-a
Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane care locuiesc sau desfăşoară
activităţi în proprietăţi individuale
Articolul 82, alin. 1-5.
Iata ce zice, alin. 5 (5) Dacă adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte în acest sens, comitetul executiv stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, şi stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.
Asadar, daca puteti faceti solicitarea prin internet sau rugati o ruda sa faca acest lucru.
La noi este obiceiul ca atunci cand se fac astfel de solicitari, cand in locuinta nu mai stau persoane, sa informam as. prop. indexul apometrului.
Stima, A. Grecu
Adam Grecu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
CORECT - Dapix.
Practic, am uitat sa mentionez acest lucru, dar cred ca macar parintii lui Bogdan, sa cunoasca acest lucru.
In fine, sper ca raspunsul meu sa-i ajute... Nu inteleg pe unii de la asociatii care nu procedeaza corect / legal. La ce bun? Pe cine ajuta?
Parintii ar trebui sa depuna cerere scrisa ca sa fie scosi de la plata intretinerii.
Dacă nu fac asa se pot trezi ca nu sunt scosi de la plata întreținerii.
ynocentta
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
In situatia in care proprietatea nu este locuita ,proprietarul are dreptul sa instiinteze oficial asociatia de proprietari
Pentru perioada cat locatarul nu domiciliaza in condominiu,urmeaza sa fie impuse la cotele lunare de intretinere cote parti comune -daca apartamentul detine aparate de contorizat individual
Daca nu kocuieste nimeni in apartament si este depusa cerere de scoatere numar persoane din evidenta de calcul intretinere este abuz a se impune calcul pentru 1 persoana