avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliminare coproprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliminare coproprietari

Buna ziua!

Am o problema destul de complicata. Acum ceva timp mama mea a vandut un apartament pentru a putea cumpara o casa pentru care sora mea impreuna cu cumnatul au platit un avans de 4500 euro, casa valorand 15.000 euro. La notar mama a venit cu restul de bani si astfel au fost trecuti toti cu parti egale de proprietate asupra imobilului.Acum locuiesc impreuna. Casa fiind in alt judet ea a trebuit sa renunte si la locul de munca. Ginerele a inceput sa fie violent cu ea chiar are si certificat medico-legal si va urma si un proces pentru vatamare iar intrebarea mea este cum ar putea proceda pentru a-si insusi intreaga proprietate avand in vedere ca si din acel avans dat inca 1000 sau 2000 de euro au fost imprumutati iar ulterior platiti tot de mama din banii luati din vanzarea apartamentului ei. Mentionez ca mama o mai are in ingrijire si pe cealalta sora care sufera de handicat de gradul 2.
3 ani, dar repet: se poate in functie de probe.
Actiunea, de fapt, se poate face oricum, dar sansele reale de castig sunt in funcie de probe.
Eu as face o astfel de actiune daca si numai daca as avea dovezi, fie ele si prezumtii (martori, inscrisuri etc.).
Dovezi in ce sens?cu ce anume? multumesc
AS6ta stabiliti in mod concret cu avocatul pe care il veti contacta; eu v-am scris ce fel de dovezi mai sus, cititi ultimele 5 cuvinte din mesajul anterior.
Ce sa spuna martorii, ce sa cuprinda actele... asta nu am eu de unde sa stiu, dv. stiti ce pot ei spune si ce scrie in acte.
araxela a scris:

Dovezi in ce sens?cu ce anume? multumesc

Trebuie sa va grabiti cu deschiderea procesului.Sunteti in termen.
Evacuarea ginerelui priveste alta problema si nu dreptul de proprietate.
Pentru rezolvarea problemei cu banii trebui ca avocatul angajat de dvs sa se ocupe cum crede el de aceasta problema.Procesul nu este deloc usor in privinta probatiunii intrucat inteleg ca nu aveti deloc inscrisuri in ceea ce priveste raporturile juridice cu ceilalti coproprietari ai imobilului.
Trebuie sa consultati un avocat verbal care sa vada toate cele ce urmeaza a le folosi in proces si sa analizeze, pe cat posibil, cam ce s-ar putea intampla in proces.
Cred ca foarte important ar fi si aspectul daca celelalte parti isi vor angaja sau nu avocati.Daca isi vor angaja avocati procesul va fi de cel putin 3 ori mai greu decat daca vin fara avocat la proces.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc pentru raspunsuri. Si eu sunt studenta la Drept anul II si poate cu informatiile pe care le mai pot obtine de pe forumuri as putea sa o reprezint eu pe mama deoarece nu ne permitem momentan un avocat. Daca ma mai puteti ajuta cu ceva informatii suplimentare sau sfaturi v-as fi recunoscatoare

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament maritaroxana maritaroxana Buna ziua!Mama a cumparat un apartament in anul 2000,cu banii obtinuti in urma vanzarii unei alte locuinte proprii.Aceasta l-a trecut pe contractul casei si ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre mostenire (si posibilitatea de vanzare ) Vali2 Vali2 Buna seara, Parintii mei detineau in comun o proprietare, pt care, dupa moartea tatalui s-a facut succesiune. Mie si fratelui meu ne-a revenit cate 1/8 iar ... (vezi toată discuția)