s-a facut succesiunea si eu oricum nu am luat nimic pt ca era mama vitrega, au luat rudele ei si tata, atat. desi casa a fost facuta impreuna cu mama . a doua sotie nu a adus nici o imbunatatire la casa.
de ce sa demonstrez ca nu au avut grija de el cand el nu era in deplinatatea facultatilor mintale din cauza varstei pe de o parte, ca nu stiu cine poate garanta ca esti lucid la 90 ani...si datorita certificatului de handicap pt ca a fot lovit la cap, daca nu ati retinut, nu la picior sau mana...in plus a avut de 2 ori atac cerebral. In plus era si nevazator si nu auzea, cum semnezi si ce auzi cand se citeste un act? Daca l-au ingrijit au fost platiti, sau e singurul caz in lume....Eu eram in Bucuresti cu doi copii si un sot care a facut cancer , l-am ingrijit un an apoi a murit, am facut depresie, credeti ca e usor? e usor sa privesti de pe margine si sa critici. eu am cerut un sfat, nu critici . Stii ce inseamna sa ai un sot bolnav de cancer osos??? Citeste ce fel de cancer este , e cel mai dureros. A urmat paralizie , a stat la pat iar eu sunt cu destule boli pe care nu are rost sa le mai insir aici. Nu e usor sa ai diabet, tensiune ,astm, gonartroza, am stat la pat si eu, judecati fara a cunoaste situatia in intregime. sau trebuia sa ma vait aici de toate? am avut un servici cu raspundere, sef servici intr-o institutie unde nu ne jucam de-a baba oarba si nici sotronul. am iesit la pensie din cauza bolii sotului , am o pensie de mizerie desi am o facultate inainte de revolutie , la zi, cand se facea carte, nu ca acuma... Nu sunt chiar o terchea-berchea. multumesc totusi pentru sfaturi. moral, va doresc sa patiti la fel sa vedeti pe pielea dvs cum este.
Dna nu are relevanță ce profesie aveti,ce pregatire ,într-o discuție la prima vedere mai mulți consultanți si-au exprimat opinia privind sansele dvs de reușită.Bineinteles ca un raspuns pertinent va poate da avocatul care va studia actele dvs,va analiza situația de fapt etc.
silviana13 a scris:
s-a facut succesiunea si eu oricum nu am luat nimic pt ca era mama vitrega, au luat rudele ei si tata, atat. desi casa a fost facuta impreuna cu mama . a doua sotie nu a adus nici o imbunatatire la casa.
de ce sa demonstrez ca nu au avut grija de el cand el nu era in deplinatatea facultatilor mintale din cauza varstei pe de o parte, ca nu stiu cine poate garanta ca esti lucid la 90 ani...si datorita certificatului de handicap pt ca a fot lovit la cap, daca nu ati retinut, nu la picior sau mana...in plus a avut de 2 ori atac cerebral. In plus era si nevazator si nu auzea, cum semnezi si ce auzi cand se citeste un act? Daca l-au ingrijit au fost platiti, sau e singurul caz in lume....Eu eram in Bucuresti cu doi copii si un sot care a facut cancer , l-am ingrijit un an apoi a murit, am facut depresie, credeti ca e usor? e usor sa privesti de pe margine si sa critici. eu am cerut un sfat, nu critici . Stii ce inseamna sa ai un sot bolnav de cancer osos??? Citeste ce fel de cancer este , e cel mai dureros. A urmat paralizie , a stat la pat iar eu sunt cu destule boli pe care nu are rost sa le mai insir aici. Nu e usor sa ai diabet, tensiune ,astm, gonartroza, am stat la pat si eu, judecati fara a cunoaste situatia in intregime. sau trebuia sa ma vait aici de toate? am avut un servici cu raspundere, sef servici intr-o institutie unde nu ne jucam de-a baba oarba si nici sotronul. am iesit la pensie din cauza bolii sotului , am o pensie de mizerie desi am o facultate inainte de revolutie , la zi, cand se facea carte, nu ca acuma... Nu sunt chiar o terchea-berchea. multumesc totusi pentru sfaturi. moral, va doresc sa patiti la fel sa vedeti pe pielea dvs cum este.
poate nu ati retinut dar are certificat de handicap legat de probleme psihice iar eu am gasit o legitimatie inca din anii 1992- 1993 pe numele tatalui , poza, stampile de la ASOCIATIA HANDICAPATILOR NEUROPSIHICI. Ce nu e clar ca au mituit oameni si au obtinut ce au vrut. El isi dorea de mult casa si ii spusese tatalui meu iar tata imi spunea ca dupa moartea lui sa i-o vand lui Gheorghe. Intr-o zi cand eram la tata, Gheorghe a adus vorba despre casa si de faptul ca are 3 miliarde dar i-am raspuns ca tata a zis ca fara 6,5 miliarde sa nu o dau. Atunci presupun ca i-a venit ideea de a intra in posesia ei fara a mai da bani. Nu inteleg cum de un act mincinos poate sa bata un act dat cu ani in urma care spune clar ca nu era in deplinatatea facultatilor mintale. In plus a avut 2 atacuri cerebrale in anii 2000, a fost internat in spital , a facut tomografii..plus varsta inaintata, cum sa ai discernamant la 90 ani dupa toate prin cate a trecut? Daca s-a pensionat de tanar in urma accidentului, poate i-a revenit asa deodata mintea si se refac neuronii pentru 24 ore cat are valabilitate acel act , nu stiu... Ce legi sunt astea? Ce oameni judeca asa? Chiar cu comisie ,trebuia sa ma anunte dna de la Autoritatea Tutelara . Cum sa ia casa niste oameni platiti sa il ingrijeasca? Adica 6 ani nu a fost nimic si uite ca acum inainte de a muri s-a gandit tata sa le dea casa...Adica noua nu ne-a spus nimic si noi vorbeam vesnic la tel cu el . Mie mi-a spus ca a trecut casa pe numele meu ca sa nu mai alerg eu sa fac succesiunea pentru ca se gandea sa ne protejeze, stiu ce vorbesc. Nu am dat atentie atunci, acum insa inteleg ca asa i-au spus ca merge la notar si trece casa pe numele meu si de fapt au trecut casa pe numele lor. Indiferent sub ce forma o instraineaza nu are voie sa faca asta la 90 ani si cu pb lui de sanatate. Ce test ii face sa stabileasca cei de la IML ca e in deplinatatea facultailor mintale? niste intrebari presupun,,, dar el a facut multe teste si unele la aparate in Timisoara , nu niste vorbe, adica aparatele au inregistrat gresit? Adica se refac neuronii spre 90 ani? Chiar nu inteleg cine ce legi da in tara asta.
ii permite dar nu la 90 ani... si depinde cat de lucid mai este. Noi cand am vorbit cu el nu prea mai era...ca intreba daca am bagat apa si ca a plecat pe 62 ani.. pai decideti dvs cat de lucid era. Si de ce nu ne-a spus nimic? Nici tata si nici beneficiarii contractului?Au aruncat contractul in ochi la cimitir peste groapa cand nici nu batusera bine capacul ? Si sa incui casa sa nu pot dormi o noapte in casa parinteasca? Sa nu pot lua lucrurile si amintirile? Ei carau mereu cate ceva din casa si cereau tatalui ba un goblen ba un fotoliu de piele ba o vaza...si au furat si banii din casa pentru ca avea bani multi in casa. Bine , acum sa se duca toate ca nu mai conteaza . Ei sunt de buna credinta cand ne stiau ca veneam acolo si vorbeam la telefon si ii rugam sa mai faca ordine prin casa? Ca am martori ca nu il ingrijea si era mizerie dupa moartea sotiei lui. ...De 6 ani de cand au grija de el nu au zis nimic dar cand sa moara cu cateva luni inainte uite ca i-a venit chef tatei sa dea casa unor oameni straini. Dar avea nepoata- fata mea- la care tinea enorm,avea stranepoti de care intreba mereu , adica ii lasa fetei mele casa daca nu mie...cum o dai la straini? E ceva logic pe undeva? Avem poze cand ii sarbatoaream ziua de nastere cu tort cu toti in jurul lui. In fine, va multumesc si vreau sa inchid dicutia dar nu stiu de unde se poate face asta. Va multumesc pentru timpul acordat.
Din fericire am stiut cum sa anulez acel contract de intretinere si am doua hotarari prin care imi revin 3/4 din casa, care era obtinut prin contractul de intretinere.1/4 ii reveneau prin contract de vanzare-cumparare. La Curtea de Apel Craiova, la recurs, au respins ambele parti adica recursul meu si al partii cu care ma judec. Am demonstrat ca pretul este cu mult sub cel real, prin calcule din tabelul notarilor, pret sub pretul pietii dar poate trebuia sa evalueze casa un expert imobiliar, De asemenea am mers si pe lipsa de discernamant deoarece in dosarul medical in fiecare luna med de familie a notat" dezorientat temporo-spatial si cu privire la propria persoana" si asta nu doar o data. De asemenea are diagnostic dat de doi medici neurologi cu boli care afecteaza creierul" atrofie corticala, lacunarism cerebral etc. Dar pe fond a opinat judecatorul ca astea s-au vindecat :) Nu a dorit sa scot un certificat medico-legal pe acte . De fapt in dosarul medical nu s-a uitat nimeni si nu a analizat nimeni ca tot ce a scris medicul e in discordanta cu ce este scris in certificatul medico-legal, Ce cale de atac mai pot urma sa recuperez si partea de 1/4 ce i-a revenit celuilalt prin contract de vanzare-cumparare? Multumesc