avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum anulez un contract de intretinere si vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum anulez un contract de intretinere si vanzare

In ziua in care am inmormantat pe tata de 91 ani , chiar la cavou , cei care au avut grija de el mi-au aruncat in fata un contract de intretinere si vanzare in care 3/4 le reveneau pentru ca il intretineau si 1/4 prin vanzare. Actul e intocmit in mai 2019 iar tata a murit in 22 aprilie 2020. Actul pe care l-am primit are lipsa pag 2 si 3 dar am inteles ca este casa lor datorita acelui act. Nu am stiut nimic de existenta lui.
Tata a avut certificat de handicap , avand probleme in urma unui accident in 1975 la cap. am gasit o legitimatie pe numele lui de la Asociatia handicapatilor neuropsihici cu poza lui, nume, adresa, nr si stampile din 1992, 1993 ,1994 . Alte acte nu am deoarece ei ne-au incuiat casa si nu am avut voie sa intram , eu, fata mea si ginerele care locuim in Bucuresti .
Casa se afla in Drobeta Turnu Severin. Mergeam in fiecare vara acolo dar in vara trecuta a spus sa nu venim , ceea ce ni s-a parut ciudat. Eu si fata mea am tinut in permanenta legaura cu el dar in ultimul timp nu mai reuseam sa vorbim deoarece ei pazeau telefonul si cand suna ridicau receptorul si tot asa pana renuntam.Am crezut initial ca este o problema tehnica la telefon. La telefon mi-a spus ca a trecut casa pe numele meu desi eu nu am fost acolo sa semnez ceva . Ca sa nu il supar nu am pus intrebari si stiam ca la varsta lui nu mai poate instraina in vreun fel casa. Cei care au avut grija de el isi doreau de mult casa , exprimand dorinta de a o cumpara dupa moartea lui.In vara lui 2018, mi-a spus ca are 3 miliarde la banca dar eu i-am spus ca tata a zis sa nu o dau cu mai putin de 6,5 miliarde.El a spus ca nu mai au oamenii bani in ziua de azi. Poate ca de atunci s-au gandit la un alt mijloc de a deveni proprietarii ei.
Tata ii platea8 apoi 9 milioane pe luna pentru ca ii aduceau o ciorba si o mancare iar restul era pe banii lui, paine, legume, fructe etc.Acesti oameni erau ceva rude indepartate cu noi si cu multi ani in urma cand au venit la oras au stat la noi intr-un corp de casa foarmat din doua camere impreuna cu cele doua fetite, fara a le cere vreun ban. S-au mutat de la noi in momentul in care au obtinut o locuinta .
Pentru inmormantare tata le-a dat 100 milioane ca sa aibe grija de ce trebuie pana ajungem noi de la Bucuresti, Acum imi cerea si banii de ajutor de deces .Intelegerea cu tata era sa ii puna fanfara si pomeni dupa daina dar fiind pandemie nu au facut nimic absolut. Chitantele cu care au cumparat sicriu si ce a mai trebuit sunt pe numele lui. Nu avem acces in casa si nici la acte.
Am vorbit cu un avocat dar sa vedem ce avem de facut. S-a intrunit o comisie cu medic de la INML , med de familie si o reprezentanta de la Autoritatea Tutelara care au stabilit ca e in deplinatatea facultatilor mintala la 90 ani desi el avea certificat de handicap plus de nevazator plus ca nu auzea si abia mai mergea.Clar au fost mituiti. Cum ma puteti sfatui de unde incep si cum demontez aceste minciuni.
Tot ei imi spuneau ca ii dadeau sa bea desi el nu avea voie la medicamntele pe care le lua. Asta mi-a spus la capela. Presupun ca i-au grabit moartea, Toate actele pe care le-am incheiat in ultimii ani erau la acelasi cabinet notarial cu cel care a facut actul de instrainare al casei, deci dna notar a stiut bine ca are mostenitori in viata .
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2020
silviana13, utilizator
Cel mai recent răspuns: silviana13 , utilizator 22:44, 30 Octombrie 2022
Contractul de V/C nu poate fi anulat, că se consideră că a fost plătit cota de 1/4 din imobil, și dacă ați anula, ar trebui să returnați cumpăratorului banii plătițiți pe imobil.

Dar în general, contractele de V/C prin NOTAR nu pot fi anulate.

Sunteți dispusă sa-i returnați cumpăratorului banii platiți pe 1/4 din imobil`?

Oricum, deja v-ați judecat, și nu mai aveți altă cale de atac, deci nu vă mai puteți judeca pe ceva care reprezintă deja AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
Dapix, utilizator
Da, ii returnez banii, 30.000 lei. Dar am situatia cupoanelor de pensie ale tatalui meu pe perioada contractului pana la deces si pe multe nu e semnatura tatalui meu , situatie data de dirigintele Oficiului Postal din Drobeta si depusa la dosar ,
De asemeni am declaratia unui martor care spus ca Gheorghe stia locul unde tine tata banii si isi lua de acolo pentru cheltuieli. De asemeni a declarat ca nu mai avea nimeni cheia de la casa in afara de Gheorghe , cel care a avut grija de tata. Am depus si act oficial cu semnatura in original a tatalui meu , Se observa ca nu e semnatura lui pe cupoanele de pensie, numele lui fiind Stefan, iar pe cupoane este o mazgalitura. Poate ca trebuia sa fac o expertiza grafologica? In concluzie , el a achitat 1/4 din casa cu banii nostri, deoarece tata avea 4000 lei/luna pensie. In toata perioada contractului de intretinere si vanzare ar fi trebuit sa primeasca 47.600 lei ,bani care nu s-au gasit iar eu nu am avut acces in casa nici in ziua inmormantarii. Daca se face un partaj, sigur ca el va cere o suma cu mult mai mare decat cea data pentru 1/4 din casa. Am specificat in recurs ca ii voi restitui banii , dar recursul a fost respins.
Am demonstrat prin calcule din tabelul notarilor din anul incheierii contractului ca valoarea casei e mult mai mare, in jur de 120.000 euro, si pentru 1/4 ar fi trebuit sa achite 30.000 euro nu 30.000 lei. Am invocat art de lege care anuleaza un contract de V-C in situatia in care pretul platit e mult disproportionat dar nu a luat in seama. desi pretul pietei e mult mai mare decat pretul din tabelul notarilor.
Mentionez ca eu am aflat de acest articol ce anuleaza un contract V-C doar din Hotararea data de judecator, ca urmare eu am cerut av meu sa invoce legea pentru anularea contractului de V-C. Desi i-am cerut asta de nenumarate ori, el abia dupa trecerea celor 30 zile a facut apel, adica un apel incident . Apelul nostru a picat pentru ca apelul celeilalte parti a fost respins, In consecinta nu s-a discutat nici la apel nici la recurs.
Un alt aspect ce nu a fost analizat niciodata este dosarul medical al tatalui meu in care med de familie in fiecare luna il consulta si trecea pe foaia de observatie" dezorientat T-S ( temporo-spatial) si cu privire la propria persoana, si alte observatii medicale, In certificatul medico-legal scrie exact contrariul, adica faptul ca e orientat in timp si spatiu. Sigur ca med de familie nu avea vreun interes sa scrie minciuni pe cand in Certificatul medico-legal sunt neadevaruri cu scopul vadit de a-l ajuta pe acest Gheorghe sa imi ia casa, Mentionez ca fiica lui Gheorghe este angajata la Spitalul Judetean din acest oras, Drobeta Turnu Severin si a putut mitui pe cel care a semnat si despre care am auzit ca a mai facut si alte acte mincinoase.
De asemenea, familia care mi-a luat casa, a mai obtinut o casa cu etaj prin aceleasi mijoalce, de la batrani care au murit in care locuieste fiica lor cea mare. Poate au mai obtinut si alte case la fel asa cum se lauda , insa eu nu stiu cu precizie decat de o casa.
Ginerele lui are de asemenea casa de 400mp si teren de 36.000mp obtinute prin contract de intretinere si vanzare, El este consilier local, PNL si am gasit declaratiile de avere din care reiese asta, declaratii depuse la dosar. in apel. De asemenea, au obtinut venituri din handicap, el si sotia, desi nu au nici un handicap fizic, poate la cap ceva...dar cum este consilier PNL handicapat nu inteleg. Acest ginere este omul de casa al lui Virgil Popescu, si este sef de statie Petrom deoarece Virgil Popescu a fost nevoit sa renunte la astfel de venituri dupa ce a fost pus ministrul energiei,Aceste informatii sunt publice si scrie exact cui a lasat statia Petrom, adica ginerelui lui Gheorghe care mi-a luat casa prin viclesuguri. In concluzie spala bani...
Atat dos medical cat si pretul neserios nu au fost analizate de instanta de judecata niciodata, nici la apel nici la recurs. Despre toate acestea eu am aflat abia la apel si pe fond nu s-au discutat.
Mai exista speranta sa pot castiga si 1/4 din casa cu obligatia resituirii sumei de 30.000 lei?
sau doar la CEDO?
Daca exista o alta cale, poate pe penal, desi am facut o plangere si nu se rezolva asa usor,
Multumesc mult , o zi buna in continuare
Desi am avut dovezi care demonstreaza ca tatalui meu ii lipsea discernamantul in momentul semnarii contractului, avocatul mi-a spus ca este vecin cu cel care a semnat Certificatul medico-legal si nu se baga, sa ii faca rau, desi in dosarul medical sunt insemnari ale med de familie care spune clar" dezorientat temporo-spatial si cu privire la propria persoana" in contradictoriu cu certificatul medico-legal ce spune ca e orientat in timp si spatiu. Nimeni nu a studiat dosarul medical , asa ca la fond nu s-a discutat asta, la apel a fost respins si recursul respins. In concluzie nu s-a discutat.
Onorariul de succes se achita proportional cu ce s-a castigat, sau cum?
Daca e o cauza castigata, adica e anulat contractul de intretinere- eu castig 3/4 din casa, iar celalalt 1/4 din casa prin contractul de vanzare-cumparare, fiind un contract mixt, eu cum achit onorariul de succes?
Contractul de asistenta juridica e semnat de un av si o colega, dna av care nu m-a aparat niciodata, doar a taiat chitante la inceput. Dupa aceea, m-a jignit pe whatsaap si s-a retras definitvi, eu achitand onorariul doar pe numele dnului avocat. Mai mult, mie nu mi-a dat un exemplar al contractului decat acum,dnul avocat mi l-a transmis prin e-mail cand am spus ca nu il am.
Dna av mi l-a completat cu datele mele in graba, m-a pus sa semnaez dar nefiind completat in intregime , adica rubrica in care era trecut onorariul de succes. Eu am spus de atunci ca onorariul va fi dupa vanzarea casei. Desigur ca ea a scris cum i-a convenit, adica la 30 zile de la ramanerea definitiva a hotararii.
un sfat, cum procedez in aceasta situatie?
Chelt de judecata la fel sunt suportate 1/2 de mine si 1/2 de parat.
Fiind doua cauze, contract de intretinere - reziliat, si contract de vanzare-cumparare care a ramas in vigoare, eu cum achit onorariul de succes?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2022
silviana13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract mixt de intretinere si vanzare. ca unic mostenitor al tatalui meu , care a facut contract de ... silviana13 silviana13 Ca unic mostenitor al tatalui meu , care a facut contract de intretinere si vanzare unei familii , 3/4 pentru intretinere si 1/4 prin vanzare , am obtinut ... (vezi toată discuția)
Cum achit onorariul de succes catre un avocat care a rezolvat ... silviana13 silviana13 Cum achit onorariul de succes catre un avocat care a rezolvat doar o parte din cele doua cauze pe care le-am cerut: anulare contract intretinere si anulare ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca in instanta un contract de vanzare-cumparare? adysava83 adysava83 Tatal meu la varsta de 85 de ani a incheiat un contract de vanzare -cumparare cu fratele meu prin care ii vindea casa in care locuia. Tatal meu a murit la 88 ... (vezi toată discuția)