Parti in proces: reclamanta persoana juridica in contradictor cu persoana fizica pentru rezolutiune antecontract. Se admite cererea de rezolutiune cu obligatia paratilor de a plati reclamantei arvuna de 25.000 euro, dublul sumei. Cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei! Paratii formuleaza apel impotriva hotararii judecatoresti, pronuntata in fond, dar apelantii primesc citatie pentru judecarea unui recurs la sectia comerciala a tribunalului. Aceasta instanta isi declina competenta in acest dosar trimitand cauza la sectia civila, cu precizarea ca tot in recurs se judeca. Acum, care ar fi fost calea de atac corecta, formulata de parati impotriva sentintei pronuntata de judecatorie: apelul sau recursul? Valoarea la care s-a timbrat a fost de 183.415 lei!
Fiecare e cu domeniul ei de drept.
Da, pot judeca, daca sunt relatii de natura comerciala sau administrativa...
Nu inteleg insa legatura cu dosarul de fata, eu nu vad vreuna. Cred ca litigiul e civil.
Da, litigiul este civil! Din aceasta cauza instanta comerciala si de contencios administrativ din cadrul tribunalului si-a declinat competenta de a judeca, in favoarea unei alte instante care judeca litigii civile.
Pur si simplu am intrebat pentru ca, cunoscand foarte bine cazul, explicand destul de bine concis si la obiect situatia, au fost intrebari suplimentare care mi s-au parut putin inutile. In final, care este calea de atac in aceasta speta: apelul sau recursul? Aceasta-i intrebarea!
Cai de atac
ioanandrei
Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)