avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Problemă cu mașina vândută fără contract de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Problemă cu mașina vândută fără contract de vânzare-cumpărare

Bună seara. Acum aproximativ 2 ani am cumpărat o mașină de la un domn. Mi-a dat actele mașinii și o chitanță cum că am cumpărat mașina + certificat fiscal. După aceea țin minte că mai trebuia să fac niște acte în plus ca să o trec pe numele lui tata. Nu am mai făcut restul actelor și nici nu am mai folosit mașina. ITP și asigurarea au expirat având în vedere că nu am folosit mașina. Recent am vândut mașina unui amic dându-i actele și cheile urmând să stabilim refacerea actelor. Prostia mea a fost că nu am făcut nici un contract de vânzare-cumpărare cu el și i-am predat de dinainte să fac restul de acte toate actele și cheile. Problema este că ulterior am aflat din alte surse că mașina este în custodia poliției de frontieră. Nu știu ce a făcut cu mașina și îmi e frică ca tatăl meu să fie tras la răspundere pentru ceea ce a făcut,, amicul,, meu. Ce mă sfătuiți să fac? Nici nu știu dacă tatăl meu este trecut în totalitate pe acte. Am întrebat mai mulți avocați dar încă nimic. Vă rog să mă ajutați cu un sfat, pot să radiez cumva mașina sau ce e de făcut?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:16, 26 Aprilie 2020
Si nici nu pot sa verific daca e trecut tata ca proprietar pentru ca actele le-am dat baiatului . Daca cumva as putea sa le recupar si in caz ca tata e trecut proprietar ma mai pot duce sa o radiez? Sau daca e trecut proprietarul de dinainte cum procedez cu el? Nu vreau sa aiba tata probleme din cauza baiatului
verificarea o puteti face daca cereti de la primarie extrasul de rol fiscal al tatalui dvs.
Oare as putea sa merg luni avand in vedere situatia cu carantina? Trebuie sa fie prezent si tata ? Si daca e trecut tata ca proprietar ce pot sa fac mai departe? Ma scuzati ca pun atatea intrebari dar nu ma asteptam la problema asta si sunt foarte stresat.
la fisc merge titularul de rol. acum primariile nu lucreaza cu publicul. dupa 16 mai, verificati programul lor. cat despre stress... fie ati fost neglijent, fie ati considerat legislatia ca fiind facultativa.
contactati un avocat, am auzit ca exista modalitati de rezolvare, dar nu e chiar domeniul meu
Multumesc frumos de raspunsuri. Un avocat ma poate ajuta cu un sfat? Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Impozit auto tudu_dora tudu_dora buna ziua.am o problema f mare.acum 5 ani am adus in Romania masina pe care o detineam in Italia dupa ce acolo am radiat o.aici am incercat sa o inmatriculez ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto sh prin intermediar RolandSachelarescu RolandSachelarescu Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Vreau sa cumpar o masina. Baiatul de la care cumpar masina a cumparat-o si el la randul lui de la ... (vezi toată discuția)
Radiere masin iuli113 iuli113 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta: Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)