avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acțiune granițuire/revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acțiune granițuire/revendicare

Bună,in urma unei măsurători topografice am constatat că suprafața din Cf nu corespunde cu suprafața din teren,astfel am ieșit cu 75 metri pătrați în minus asta datorandu-se faptului ca,casa vecinului de langa mine este construita strâmb și cu un unghi ciudat,astfel gradina lui în urma măsurătorii se suprapune oarecum peste a mea astfel prejudiciindu-ma pe mine de cei 75 de metri.Pot face ceva în privința asta,are rost sa incerc vreo acțiune în instanță și să am câștig de cauza,sau trebuie să accept situația și să schimb cf ul acceptând nouă suprafața?Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dragan3 , utilizator 14:07, 29 Aprilie 2020
Formulați o acțiune în grănițuire solicitând ca, în contradictoriu cu pârâtul, instanţa să determine, prin semne exterioare, întinderea celor două fonduri învecinate!
Se va solicita inclusiv o nouă expertiză cadastrală!
Buna ziua,

Adresati-va instantei de judecata, cu o actiune in granituire, pe cale de expertiza, vor fi stabilite limitele de hotar, dintre cele doua fonduri invecinate.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.
Mulțumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme hotar Nik-Nik Nik-Nik Vecinu a facut intabularea in 2007 cu sistemul GPS si a intrat in unele locuri pe mine cu 10-30 cm in unele locuri adica trecand chiar si de gardul meu vechi ... (vezi toată discuția)
Gard construit gresit de vecin (cu 20 cm), in favoarea mea tlc tlc Salut, Detin un teren in Popesti Leordeni / Drumul Fermei, cumparat in 2004 (sa-i zicem T1). Vecinul de pe terenul alaturat a construit in 2005 un gard din ... (vezi toată discuția)
Vecinul si-a construit gardul pe terenul meu DANIEL2568 DANIEL2568 In luna martie 2016,am cumpărat o casa cu terenul (construit + gradina) ce măsoară ca suprafața 1000 m2. In momentul cumpărării, fosta ... (vezi toată discuția)