avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Numerotarea facturilor
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Numerotarea facturilor

Bună ziua!
Am o intreprindere individuala, nu am numerotat tot carnetul la începutul anului, iar acum când am făcut-o am omis nr 13 și 14.
Va rog să-mi spuneți dacă există posibilitatea de a completa aceste facturi din alt top pe care să scriu ANULAT sau ce variantă am.
De asemenea va rog să-mi spuneţi dacă trebuia început carnet nou la începutul anului.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:37, 28 Aprilie 2020
Nu trebuia sa fi inceput alt carnet cu facturi la 1 ianuarie 2020 ci sa continuati numerotarea cu primul numar dupa ultimul folosit anul trecut. In decizia de alocare serii si numere la facturi, inceputul intervalului alocat pentru acest an incepea cu acest numar.
Ramane asa, chiar daca ati sarit din greseala nr 13 și 14 si nu mai completati si anulati din alt carnet. Se vede ca e o greseala. Numerotati acum restul carnetului dar cu atentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare factura pfa! mihai15mai mihai15mai Buna ziua, Sunt nou in randul PFA-urilor si sunt cam in ceata cu completarea facturilor, sper ca n-am postat gresit, imi cer scuze daca am nimerit gresit. Ma ... (vezi toată discuția)
Numerotare facturi ginela ginela Buna ziua, Sunt pfa,neplatitor de tva si emit un numar mic de facturi pe an fapt pentru care pe parcursul anilor 2008-2011 am folosit acelasi carnet de ... (vezi toată discuția)
Formulare tipizate dona77 dona77 Stiu ca facturile, chiar si chitantele, nu mai au regim obligatoriu tipizat (se pot emite si intr-un format de calculator); la fel este si cu restul ... (vezi toată discuția)