avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am scapat ......sau nu???? Asta-i intreberea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am scapat ......sau nu???? Asta-i intreberea

Acum 8 luni de zile un grup de prieteni de-ai mei au fost arestati de diicot invinuiti de
Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat si de inselaciune punctele 1,2,3,4 etc (toate cred) Eu in perioada respectiva printro coincidenta (ultrafericita ) am fost certat cu unu din ei asa ca nu prea am fost pe acolo pe la firma lor.Tot acest timp adica 8 luni eu nu am primit nici o citatie, pentru ca aproape de final sa fiu si eu citat de diicot in calitate de invinuit. Imediat dupa ce am fost anuntat de citatie l-am sunat pe avocatul meu si lam intrebat ce sa fac.El ma sfatuit sa-mi vad de treaba inca vreo 2 sapt.Acum am vazut pe just ro ca a aparut rechizitoriul si eu nu apar acolo in nici o calitate si nici citatii nu am mai primit.
Intrebarea me e am scapat sau pana la urma voi avea si eu probleme.
Si ce sfaturi imi puteti da.
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 16:58, 7 Noiembrie 2010
Parerea mea este ca nu trebuie sa va grabiti in a trage concluzii. Si sa nu credeti ca vigilenta celor de la DIICOT poate fi pacalita. Probabil ca nu au avut ( inca ) ceva plauzibil prin care sa va acuze. Faptul ca nu ati mai primit citatii nu inseamna ca nu exista o urmarie penala indreptata si impotriva dvs.
Sfatul avocatului dvs. nu mi se pare cel mai inspirat. Aveti grija....
Oricum trebuie sa primiti o instiintare scrisa despre ce s-a hotarat in etapa aceasta: citatie daca cercetarea mai continua in cazul dvs., ordonanta daca v-au scos de sub urmarire penala ( pt. ca, daca erati invinuit inseamna ca incepuse urmarirea penala impotriva dvs.) sau rezolutia de neincepere/disjungere.
In momentul in care primiti vreo hartie atunci veti sti daca ati scapat sau nu.
Doar avocatul dvs poate sa stie.
E posibil sa se fi facut disjungere de parchet si sa fiti trimis ulterior in judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pentru raspuns dar realitatea nu tine cont neaparat de procedura.
Deci este cam a treia oara cand sant citat in postura de invinuit si pana acum nu am primit niciodata vreo hartie sau vreo ceva de scoatere de sub urmarire penala
iar acuma pe prima citatie nu este nici un nr de inregistrare nici o stampila si un vecin zice ca a fost facuta langa usa !!! Iar pe a doua la fel ...doar ca pe a doua sant citat in calitatea de invinuit. Deci nu inculpat.....invinuit.
Daca deja procesul a demarat si deja dosarul este in tribunal ma intreb ce atributii mai are organul de cercetare ????
Avocatu zice ca nu sa disjuns nimica ...doar ca sant vreo 37 de volume interceptari telefonice vreo 70 martori 14 parti vatamate si nu poate sa isi faca o parere intro zi doua.
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2009
menumoruth, utilizator
Nu trebuie sa citeasca 37 de volume.
Poate sa se intereseze la parchet.
E posibil sa aiba nevoie de dvs in calitate de martor.

Alte discuții în legătură

Cercetare dupa condamnare menumoruth menumoruth Eu am fost condamnat cu suspendare in anul 2005 pentru inselaciune art 215 (toate punctele ) evaziune fiscala etc. Am fost condamnat cu suspendare. In perioada ... (vezi toată discuția)
Citatie - nelamurire nikolos nikolos Am o nelamurire ? caz :art 178 cp alin 1si 2 / 184 alin 1 si 3 nr dosar xxxx/306/2012. Am primit citatie anul trecut 2012 in calitate de inculpat in care in ... (vezi toată discuția)
Vinovat sau nu nemuritorul nemuritorul am un prieten care a fost audiat de catreDIICOT in calitate de invinuit intr-un dosar --infractiune==contrabanda dar la intocmirea rechizitoriului afost scos ... (vezi toată discuția)