avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme in Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme in Asociatia de Proprietari

Din 2013 pana in prezent ,avem o administratora la bloc care este si proprietar in acest bloc,iar ,decand a preluat administratia ,toate documentele contabile ,statutul ,stampila sunt numai la dansa in casa ,nici macar o chitanta nu este in boxa actelor .Ne-am constituit ca adunare generala sa alegem alt administrator ,alta conducere si dansa ,in ziua urmatoare si-a afisat un proces verbal facut de dansa in care se numea presedinte si si-a format un comitet singura .Cu acel PV a inselat banca unde avem contul ,trecandu-se pe cont ca reprezentant legal cu functia de presedinte ,dat fiind faptul ca avea toate actele si stampila in casa dansei a fost usor sa faca asta . Ulterior a angajat tot in numele si sub semnatura ei de asa zis presedinte o firma de administratie condominiu si emite tot felul de cereri in numele ei de presedinta autopropusa. Am luat legatura cu Primaria care ne-a transmis raspuns ca , comitetul ales si functia pe care si-a insusit-o prin PV este declarat nul, dar nu se opreste si, a adus firma de administratie sa incaseze,, face tot felul de dispozitii de plata si e o nebunie totala . Ce putem face in cazul asta? Unde sa mai reclamam ,ca Primaria a zis ca o sa dispuna un Control dar de 2 luni ne chinuim asa . Chiar nu exista nicio solutie legala sa terminam cu dictatura pe care vrea sa o instaureze in bloc ? Vrem sa ii facem audit financiar dar tine actele in casa proprie si ne ameninta ca daca indraznim sa cerem audit oricum nu are pe ce acte sa faca ca nu le da ,apoi ne da pe noi in judecata ca ne-am permis sa cerem asa ceva. Cum sa facem ? Cine ne poate ajuta cat mai urgent? Am scris la Politie ,la Anaf, la Primarie, la ANRE ( ca a reziliat si contractul cu firma de citire repartitoare) , chiar toti stau cu mainile in san !!! Ce ati face in locul nostru?Suntem disperati! Cenzora pe care am avut-o semneaza toate actele pe care i le da pt ca sunt prietene!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:41, 29 Aprilie 2020
Ce ilegalități a facut?
Ce probe aveti?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca amiabil nu puteti solutiona singura varanta legala este sa contestati in instanta documentul prezentat de respectiva persoana in baza caruia pretinde ca a fost aleasa sa exercite responsabilitatea de reprezentant legal al asociatiei de proprietari
Politia,ANAF ANRE nu va pot ajuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in asociatia de proprietari FLORINA1979 FLORINA1979 Buna seara ,fostul administrator care este si proprietar in Asociatia noastra ,prin vointa proprie si-a dat demisia pe data de 05.12.2019 si ,fiind absolut ... (vezi toată discuția)
Atributiile presedintei unei asociatii de locatari kaporalis kaporalis Ma confrunt cu urmatoarea situatie: doresc inchirerea unui apartament unei persoane juridice pentru care este nevoie de acordul acociatiei de proprietari din ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte de bloc eX3nna1 eX3nna1 Buna ziua. Care este procedura prin care putem schimba presedintele de bloc? Legal. Daca acesta se impotriveste, cum il putem inlatura? De asemenea, ce acte ... (vezi toată discuția)