avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se întâmplă dacă decedează apelantul ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se întâmplă dacă decedează apelantul ?

Soțul meu este apelant într-un proces referitor la un proces-verbal de contravenție. In februarie s-a admis apelul, urmând că dosarul să fie trimis spre rejudecare la prima instanță, insa, din cauza stării de urgență procesul nu s-a reluat încă. Între timp soțul meu a decedat.
Ce se întâmplă cu procesul, în cazul în care eu sau prin avocat aduc la cunoștința instanței decesul ? Menționez că, momentan, intenția mea este de a nu continua acest proces.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:03, 1 Mai 2020
Cealaltă parte ce vrea?
Solicitați întroducerea în cauză a moștenitorilor întrucât cealaltă parte poate invoca excepția lipsei capacitatii de folosinta!
Nu se știe, procesul nu s-a reluat, nu am primit citatie.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Cealaltă parte ce vrea?

Fiecare parte din proces va acționa conform intereselor sale.
Dacă anunțați instanta se va suspenda judecata un timp.
^^ Dacă nu anunț, instanța poate perima cauza ? Sau suspendă și face demersuri pentru găsirea moștenitorilor?

Alte discuții în legătură

Solutii posibile in procesul civil leXpertsrl leXpertsrl Speta 1 : O s.c. este reclamanta. Pana la finalizarea procesului, respectiv in rejudecare dupa casare, aceasta este lichidata si radiata din R.C. C exceptie ... (vezi toată discuția)
Recurs aser aser Daca se admite la recurs exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta ce hotarari se pot ? credeti ca doua, de anulare sau de casare cu trimitere la ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol a unei cauze suspendate OANA GORAN OANA GORAN daca s-a suspendat cauza pe 242/2 cpc, pot face cerere de repunere pe rol??? si ce motive as putea invoca?? (vezi toată discuția)