avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se întâmplă dacă decedează apelantul ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se întâmplă dacă decedează apelantul ?

Soțul meu este apelant într-un proces referitor la un proces-verbal de contravenție. In februarie s-a admis apelul, urmând că dosarul să fie trimis spre rejudecare la prima instanță, insa, din cauza stării de urgență procesul nu s-a reluat încă. Între timp soțul meu a decedat.
Ce se întâmplă cu procesul, în cazul în care eu sau prin avocat aduc la cunoștința instanței decesul ? Menționez că, momentan, intenția mea este de a nu continua acest proces.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:03, 1 Mai 2020
Se suspendă daca nu vine nimeni la proces in anumite conditii.
Dvs. vreti niste scheme de drept care trebuie adoptate de specialiști dar acestea se fac în concret in functie de varianta concretă.
Sfatul meu este sa mergeți la avocat daca doriti versiuni inteligente concrete în funcție de situație.
Obținerea de informații va poate dăuna daca nu stiti sa le folositi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutii posibile in procesul civil leXpertsrl leXpertsrl Speta 1 : O s.c. este reclamanta. Pana la finalizarea procesului, respectiv in rejudecare dupa casare, aceasta este lichidata si radiata din R.C. C exceptie ... (vezi toată discuția)
Recurs aser aser Daca se admite la recurs exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta ce hotarari se pot ? credeti ca doua, de anulare sau de casare cu trimitere la ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol a unei cauze suspendate OANA GORAN OANA GORAN daca s-a suspendat cauza pe 242/2 cpc, pot face cerere de repunere pe rol??? si ce motive as putea invoca?? (vezi toată discuția)