avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediat conform art.31, aliniat 3
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediat conform art.31, aliniat 3

Pot fi concediat de angajator cu notificare scrisa conf art. 31, alin 3 din Codul Muncii, care presupune incetarea perioadei de proba, o stipulare de care eu nu stiam ca s-a convenit asa la incheierea ctrctului de munca, atata timp cat in contract este specificat ca durata contractului este pe o perioada nedeterminata ?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 30 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate. Nu este o stipulare care trebuia prevazuta in contract, atata vreme cat este prevazuta expres de lege.
Am inteles. Totusi nu mi se pare corect, atata timp cat nu e convenit sau stipulat in contract acest aspect in prealabil, pentru ca tu, in postura de angajat, sa stii ca esti pasibil de a fi concediat in primele 3 luni sau la sfarsitul acestora care reprezinta "perioada de proba", desi habar n-aveai ca te afli in teste, atata timp cat nu ti se spune asta. Legea asta e o portita care e favorabila angajatorilor pt a-si putea concedia angajatii fara preaviz si fara motiv. O lege destul de incorecta, as spune eu, unde angajatul nu este protejat deloc si habar n-are ca-l pandeste pericolul concedierii in aceste 3 luni. Cu ce ratiune a fost gandita oare legea asta ?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In c.i.m. aveti stipulata perioada de proba?
Nu este stipulata perioada de proba, asta spuneam. Durata contractului este pe perioada nedeterminata.
Daca nu este stipulata ,atunci nu poate fi invocat art.31 alin.3 C.mun.

Alte discuții în legătură

Perioada de proba Mmariana Mmariana Buna seara Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt angajata cu contract perioada nedeterminata.De putin timp am anuntat ca sunt insarcinata ceea ce a cam ... (vezi toată discuția)
Concediata fara motiv plauzibil si fara preaviz. ContSters207973 ContSters207973 Buna ziua. Pe data de 21 martie am semnat un contract in 2 exemplare de angajare cu un dealer Vodafone,activitatea a inceput in aceeasi zi. Pe contract nu ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca Biocip Biocip Concedierea in termen de 15 zile de la angajare (vezi toată discuția)