avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Invocarea prescriptiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Invocarea prescriptiei

Prescriptia poate fi invocata, intr-un dosar penal, in apel daca in fond s-a invocat, dar cel in cauza si-a retras acest capat de cerere?
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2020
DHM Cristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: DHM Cristian , utilizator 21:24, 30 Aprilie 2020
Prescriptia operează în temeiul legii si o poate invoca si instanta din oficiu.
Sa declare apel cine vrea daca vrea.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mai pe intelesul meu, care nu-s avocat, deci daca procesul este acum in apel, iar in fond s-a cerut prescriptia si ulterior, tot la fond, s-a retras acest capat de cerere, acum se poate cere din nou? Am inteles bine?
Daca instanta de apel va considera ca a survenit termenul de prescriptie a raspunderii penale va invoca din oficiu si va pune in discutia partilor aceasta exceptie.
Nu e vorba ca cere cineva aiurea si la un mod neprofesionalist ci daca are avocat va face acesta aparari deosebit de incisive si argumentate juridic tot la fel cum poate si instanta de apel.
Intre avocati si judecatori ca pregatire juridica eu nu vad nicio diferenta ca au aceleasi studii si aceeasi pregatire.
Insa, asa cum nici toti avocatii nu sunt la fel, nici toti judecatorii nu sunt la fel de pregatiti profesional.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere credit neachitat Dora2018 Dora2018 Buna seara, In cat timp se prescrie un credit bancar neachitat? Multumesc (vezi toată discuția)
Arestare preventiva pentru sustragere de la urmarirea penala.cerere de amanare pentru angajare aparator CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea vizeaza situatia in care inculpatul este liber ( nu este retinut) si este citat pentru a se judeca propunerea de arestare preventiva formulata de ... (vezi toată discuția)
Magistrat care pronunta o condamnare pe o fapta prescrisa SABINA BB SABINA BB Cum va explicati faptul, ca acei magistrati desre care se spune ca sunt cei mai bine pregatiti profesional, poate sa pronunte in aceeasi hotarire o condamnare ... (vezi toată discuția)