avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie cu sarcina de intrtinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie cu sarcina de intrtinere

Am primit de la bunica mea o jumătate de casă prin donatie cu sarcină de întreținere. Bunica a decedat acum 12 ani . În acelaș an ,mama mea a dezbătut taxa de succesiune dupa bunica mea ea fiind singurul moștenitor. Mamei mele ia rămas după bunica mea o casa întreagă plus jumătate din casa din care mi-a dat si mie deci nu i-am încălcat rezerva succesorala. După acest timp și fără sa-i încalce rezerva succesorala mama mai poate să-mi atace donația. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Soca , utilizator 18:41, 1 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donația putea să o atace în instanță, în termen de 3 ani de la decesul bunicii. În prezent termenul este expirat, orice acțiune ar fi tardivă.
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
Mama va poate dona orice bun ii apartine inclusiv bunuri pe care le-a dobandit prin mostenire!
Mergeti la notar!
Eu vreau să știu dacă mama mai poate să-mi atace donația cu sarcina de întreținere făcută de bunica mea dupa 12 ani de la decesul acesteia fara sa intru in rezerva succesorala a mamei. Multumesc frumos.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua
Mama va poate dona orice bun ii apartine inclusiv bunuri pe care le-a dobandit prin mostenire!
Mergeti la notar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o donație făcută de bunica mea acum 15 ani. poate mama să o atace? Soca Soca Am o donatie facuta de bunica mea acum 15 ani. Bunica mea a decedat acum 12 ani. Singura moștenitoare a bunici mele este mama mea care a făcut taxa de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o garsoniera pe care vreau sa o trec pe numele ... InaNN InaNN Buna ziua, Am o garsoniera pe care vreau sa o trec pe numele mamei mele, sa nu ramana pe drumuri in cazul mortii mele (mostenitori ar fi fiul meu minor si ... (vezi toată discuția)
Buna seara !am o intrebare in legatura cu un act de donatie canoramonica canoramonica Buna seara ! Ma numesc Monica si sunt din Iasi.Am o intrebare legata de un act de donatie a unui imobil facut de bunicamea in 2001 ,pe cand eram ... (vezi toată discuția)