avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocatie copil

Sotul este plecat in strainatate. Statul acela ii da alocatie pentru copil, desi el este crescut de mine in Romania. Am primit de la autoritatile romane dosarul lui de alocatie trimis de cei de acolo.
De trimis bani in tara a trimis 10% din salariul de acolo si asta pana in decembrie, dupa care nu a mai trimis nimic.
Am sesizat autoritatile de acolo si am cerut si lamuriri de ce in dosar el e bifat casatorit, eu nu.
Ma intereseaza daca el poate justifica la divort ca telefon adus de acolo si alte cadouri sunt din alocatie si e ca si cum ne'ar fi dat'o sau se considera cadouri iar alocatia il va obliga instanta sa o dea retroactiv.
Il terorizeaza pe copil ca sa spun unde am intrebat ca i'am facut rau si situatia luibe grava si ca ca e posibil sa il puna sa dea banii inapoi si sa faca puscarie.
Multumesc pentru orice sfat. Intotdeauna am gasit aici avocati si nu numai deosebiti, care vor ca binele sa invinga.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:04, 3 Mai 2020
Cereti in instanta divortul si cereti sa fie obligat sa va dea alocatia primita , pensie de intretinere , de la data depunerii cererii.
Nu cred ca veti obtine nimic din urma nici daca cereti.
Puteati sa cereti pensia si alocatia si fara divort, daca nu ati cerut, s epoate presupune ca el si-a intretinut copilul in aceasta perioada.
Consultati un avocat si nu mai amanati.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in timpul casatoriei Diamandi Diamandi Buna ziua. Sotul este plecat in strainatate de 4 ani. Trimitea acasa 10% din salariul lui de acolo. Statul danez ii da alocatie pentru ca are un copil cu ... (vezi toată discuția)
Nu mi se pare corecta decizia instantei- alocatie obtinuta in strainatate yzabela yzabela Buna ziua, un an de zile m am judecat cu fostul sot pt alocatia copilului care a luato din strainatate, am adus dovezi clare chiar prin comisie retrogratorie ... (vezi toată discuția)
Am divorțat în urmă cu 5 ani si pensia alimentara a fost stabilită ... GhilezanD. GhilezanD. Am divorțat în urmă cu 5 ani si pensia alimentara a fost stabilită atunci la suma de 200 lei pentru fiecare copil,doi copii.As vrea sa cer marirea acesteia ... (vezi toată discuția)