avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare

Buna ziua!
Bunicul meu care a decedat acum 3 ani, are un loc de casa. Pot face contract de vanzare cumpărare direct cu moștenitori(tata, mamaia,matusa) prin care ei renunta la toate drepturile asupra pamanantului sau trebuie facuta intai taxa de moștenire si de abia dupa aceea facut contractul?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:37, 3 Mai 2020
Trebuie dezbătută succesiunea după bunic.
Nu taxa. Ca taxele nu se dezbat.
După ce se eliberează certificatul de mostenitor, întocmiti documentația cadastrala, faceti intabularea, iar ulterior moștenitorii va pot vinde dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii succesiune Moni_Galati87 Moni_Galati87 Buna ziua, As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in 2018, s-a facut succesiune pe bunurile pe care stiam ca le ... (vezi toată discuția)
Donație teren fără cadastru movila92 movila92 Buna ziua, Bunica mea, decedata in 2008, detine conform unui titlu de proprietate o suprafata de teren extravilan. Acum in 2018, facem succesiunea. Bunica a ... (vezi toată discuția)
Pe numele cui se întocmește documentația cadastrală? Alexandreevici Alexandreevici Pe numele cui se întocmește documentația cadastrală? O bunică, văduvă, fără copii a decedat și a lăsat un testament la două persoane ... (vezi toată discuția)