avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces suspendat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces suspendat?

Buna ziua, ma numesc Manea Nicolae si am urmatoarea intrebare: in 2013 aveam un proces pentru uzucapiune si açcesiune imobiliara ( mentionez ca eram scutit de taxa pentru ca am handicap si a fost aprobata aceasta scutire) dar la primul termen doamna judecatoare a cerut actul de proprietate ( parintii aveau o hotarare judecatoreasca din 1972 care tinea loc de act de vanzare cumparare) act de proprietate care nu mai exista in arhiva judecatoriei. Cu greutate am reusit sa obtin de la arhivele nationale actul de proprietate din 1942 . Acum ca am actul ma pot duce sa l depun la judecatorie sa continue procesul sau acesta sa anulat pentru ca este oprit de atata timp? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi bine sa apelați la avocat ca sa vada despre ce este vorba.
Trebuie analizată situația juridică si hotararea instanței.
Asa se procedează în astfel.de cazuri.
Daca-i suspendat trebuie ceruta repunerea pe rol, aveti grija sa nu fi operat sancțiunea perimării.
Daca sa dat sanctiunea perimarii trebuie reluat totul de la inceput ? Multumesc.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Daca-i suspendat trebuie ceruta repunerea pe rol, aveti grija sa nu fi operat sancțiunea perimării.

Da, se reintroduce cererea!
Mergeti la o consultatie juridica la un avocat pentru a vedea exact care este stadiul dosarului si ce demersuri trebuie intreprinse!
Daca s -a constatat perimarea trebuie reluată procedura de la început,depuneti o nouă cerere de chemare în judecată,acte,cerere de ajutor public judiciar etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie perinare cauza nicolae242 nicolae242 Buna seara, am si eu urmatoarea problema.:am un proces pe rol pentru o uzucapiune, procesul a fost suspendat acum un an si mi s-a cerut sa aduc un act pentru ... (vezi toată discuția)
Perimare, urmari leusan leusan in cazul unei perimari a unei contestatii la 10.10.2011care sunt urmarile acesteia ,Contestatorul - practic pierde procesul? Daca de la data perimarii ... (vezi toată discuția)
Cauza suspendata, termen de perimare litigii cu profesionistii mmmmela mmmmela buna ziua, daca am un proces pe fond inceput pt. nulitatea unei conventii notariale in comercial,in care eu sunt parte in calitate de parat, iar in 01.06.2011 ... (vezi toată discuția)