avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie, am achizitionat un teren in 1993 prin chitanta de mana de la 3 proprietari cu 2 martorii, cum pot sa intru in prorpietate deplina pt a vinde mai departe terenul? Mentionez ca 2 dintre prorietari au decedat.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
stefanstr, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:04, 4 Mai 2020
Aveti doua posibilitati:
Fie se dezbate succesiunea dupa cei doi proprietari decedati si cumparati terenul de la proprietarul in viata si de la mostenitorii celor decedati.
Fie, daca ati platit taxe si impozite din 1993, formulati o actiune in instanta prin care solicitati constatarea faptului ca a intervenit uzucapiunea.
Aveti 3 variante:
1. Va adresati instantei si ii chemati in judecata pe proprietarul in viata si pe mostenitorii proprietarilor decedati, folositi acea chitanta ca proba si solicitatti perfectarea vanzarii pe cale judecatoreasca.
2. Mai asteptati pana in 2023, ca sa aveti 30 de ani de posesie si va adresati instantei invocand uzucapiunea.
3. Contactati mostenitorii proprietarilor decedati, va rugati de ei sa isi dezbata succesiunile (eventual le platiti, ca e interesul dvs) si impreuna cu proprietatul in viata incheiati din nou vanzarea, legal, la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare cu chitanta de mana, vanzator decedat marylenacr marylenacr Buna ziua, Am urmatoarea problema: parintii mei, au achizitionat in anul 1993, un teren de 300 mp, in continuarea curtii bunicilor mei. \\"Tranzactia\\" s-a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune daniel_fergusson daniel_fergusson buna ziua. din anii ´50 (fara probe documentale) bunica mea a avut in posesie un teren fara acte, alaturi de cel in proprietate. in 2006 sau facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire ady88 ady88 Buna ziua. Mama mea a decedat in 2008, am o sora in viata, un frate decedat si o sora de mama decedata. Vrem sa dezbatem mostenirea dupa parinti, insa casa ... (vezi toată discuția)