avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire conturi
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire conturi

Am conturile poprite de un birou de executori in urma unei decizii definitive din instanta pentru neplata datoriilor catre asociatia de proprietari. Problema mea este faptul ca in timp ce dosarul era inca in instanta, eu am platit o buna parte din datorii la caseria asociatiei. Insa acestea nu au facut completari sau modificari in dosarul de instanta, astfel ca decizia definitiva din instanta este pe intreaga suma. Pe baza acestei decizii tot asociatia a facut si dosarul de executare, ignorand in continuare platile facute de mine. De la biroul de executori au inteles situatia si faptul ca sunt niste sume platite dar mi-au spus ca singurul care poate face modificari in dosar este cel care a intocmit dosarul, in cazul de fata presedintele asociatiei. Acest presedinte refuza sa faca aceste modificari, deci practic imi cere sa platesc de 2 ori aceeasi datorie. Ce pot face in situatia de fata deoarece eu imi doresc sa inchid acest dosar cat de repede pentru a mi se ridica popririle de pe cont.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:09, 5 Mai 2020
Nu vă înțeleg, de ce ați plătit la asociație, și nu ați plătit direct la executor, dacă deja a fost demarată procedura de executare silită`?!
Oricum, trebuie să plătiți și cheltuielile de executare, indiferent la cine plătiți datoria.

Dacă asociația nu vrea să modifice suma de recuperat prin executor, va trebui să vă adresați instanței de judecată pentru întoarcerea executării.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
Dapix, utilizator
Eu am platit inainte de infiintarea dosarul de executare. Platile au fost facute cand dosarul inca era pe rol in instanta.
Stiu ca trebuie sa platesc si cheltuielile de executare. Nu am o problema cu asta.
Problema e ca nu imi permit sa platesc inca o data o suma pe care deja am dat-o. Si e vorba de 3000 de lei, nu sunt tocmai putini bani.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
Alexrainbow, utilizator
Trageți la xerox chitanțele și depuneți copiile semnate la dosarul execuțional. Puteți formula contestație la executare pe acest motiv.
Dacă nu găsiți înțelegere la creditor, nu aveți altă cale decât instanța de judecată.
Am inclusiv fisa apartamentului de la contabilitate, unde se vad clar platile facute de mine. Dar de la biroul de executori mi s-a zis ca eu nu pot aduce modificari in dosar, cu alte cuvinte degeaba le fac eu lor dovada platii ca nu ma pot ajuta.
V-am explicat mai sus ce posibilități legale aveți. Depuneți la dosarul execuțional copii xerox după chitanțe, apoi apelați la instanța de judecată. Alta cale de rezolvare, decât judecata în fața instanței nu aveți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie dosar contestatie la executare VictorArditti VictorArditti Am facut o contestatie la executare pe cheltuieli de judecata pe motiv ca presedintele asociatiei nu are calitate de reprezentant s nu putea cere asa ceva. Mi ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de locatari petroniki petroniki Eu am incheiat un contract cu o agentie imobiliara pentru ca vreau sa vind apartamentul ,ca sa pot achita dotoriile deoarece nu am posibilitate de ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliara pt cheltuieli de judecata barbup barbup Sotul meu a pierdut un proces avut cu sora sa. Instanta i-a stabilit in sarcina sa achitarea cheltuielilor de judecata in valoare de 2500 lei. Executorul ... (vezi toată discuția)