Am contract de munca pe 8 ore. Firma doreste sa-l modifice in 4 ore si restul colaborare sau PFI. Tragic. Ce trebuie facut? Voi refuza semnarea acestui act aditional. Suntem amenintati> cine nu semneaza- sa plece. Ce sanse am? In ultimul an am fost de acord cu diminuarea salariului, somaj tehnic.... Asta-i prea de tot. Nu vor sa dea somaj. De ce?
Faptul ca firma nu vrea sa acorde somaj poate insemna mai multe lucruri:
- nu au platit contributiile catre bugetul statului si deci nu au toate datele necesare adeverintei de somaj;
- nu vrea sa acorde preavizul platit de 20 de zile lucratoare si salariul compensatoriu.
Ideea este sa nu semnati nici un fel de demisie sau de incetare prin acordul partilor ptr ca nu veti putea beneficia de somaj in nici un fel, pentru ca legal nu aveti dreptul.
Doar daca n-aveti incotro si aveti dovezi faceti ca mine. M-am dus la politie si i-am acuzat de calomnie, amenintare si santaj (acte penale). I-am reclamat la ITM (vedeti codul muncii pentru obligatii angajator) si la CNCD (hartuire si discriminare). Doar descrieti ce vi se intampla, au obligatia sa claseze juridic situatia. Fiindca mie mi-au si desfacut contractul disciplinar i-am dat in judecata la sectia litigii de munca.
nu semnati nimic.amentarile au ca scodoarintimidarea, deoarece in realitatate NU AU CUM SA VA OBLIGE, dar , normal ca vor sa scape usor, fara sa va dea salariul compenstoriu.si celelalte drepturi.Doar e mai simplu sa fiti de acord sa plecati de buna voie sau pe conventie civila, unde nu mai sunteti protejat de legislatia muncii.