avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela copil minor

Buna seara

Eu si fostul meu concubin ne-am despartit ...impreuna avem un baietel de 4 ani si jumatate ...eu sunt plecata in belgia din februarie anul trecut iar baietelul este la bunici din partea tatalui ...as dori in depun o cerere in instanta pentru a optine tutela celui mic si al aduce aici in belgia
Dar fostu meu concubin intre timp a fost arestat si nu este de acord sa aduc baietelul aici
Ce pot face si ce acte imi sunt necesare ?
Adaug ca Eu am loc de munca stabil aici si contract de 10 lumi de zile
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 01:01, 5 Mai 2020
Buna seara,
Cu ajutorul unui avocat va trebui sa solicitati in instante in Romania exercitarea impreuna cu tatal a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului LA MAMA si printr-o actiune separata pronuntarea unei sentinte care sa substituie acordul tatalui pentru a face pasaport minorului si pentru a iesi din tara!
Va spune avocatul ce acte va vor trebui ca si durata.
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să-mi cresc copilul Alinaalina90 Alinaalina90 Am avut o relație de 6 ani din care a rezultat un băiețel de 4 ani , m am despărțit de tatăl lui pentru ca numai ne înțelegeam ,băiețelul crește și ... (vezi toată discuția)
Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Procura pentru fata andreina27 andreina27 Buna seara! Am o fetita de 4 anisori,poarta numele tatalui, insa nu am fost casatoriti.Acum suntem amandoi parinti in Italia iar fetita este in Romania.Ne-am ... (vezi toată discuția)