Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie:
- in aug.2009 am primit o amenda de 3000 roni pentru patrunderea in rezervatia naturala cu autoturism. Am facut plangere in care am cerut transformarea amenzii in avertisment dar a fost respinsa cu drept de recurs. Abia acum am observat ca PVC este smnat de catre contravenient in ambele locuri , si in locul organului constatator, iar semnatura acestuia lipseste cu desavarsire. Se mai poate invoca nulitatea la recurs la Tribunal sau e prea tarziu?
Va multumesc.
Buna ziua !
O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor consacra expres in art. 17 motivele care atrag nulitatea procesului verbal: lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator.
Avand in vedere prevederile art. 304, al.(1), pct. 9 c.p.c.(cand hotararea pronuntata este lipsita de temei legal ori a fost data cu incalcarea sau aplicarea gresita a legii), puteti introduce recurs.
Cu stima !
Daca PVC nu este semnat de catre organul constatator ,acesta este un act nul de drept. Nu-mi dau seama cum nu s-a descoperit in prima instanta.
Pentru a face recurs,trebuie ca in termen sa depuneti cerere recurenta,astfel in cerere motivati faptul ca nu s-a luat in considerare faptul ca PVC este nul de drept si cereti instantei de recurs sa caseze sentinta data in prima instanta.Sunt sigur ca instanta superioara va proceda la casare a sentintei si retrimiterea spre judecare,unde ve-ti sustine nulitatea PVC.
Bafta.