avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... invocarea nulitatii PVC pentru lipsa semnatura organ ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

invocarea nulitatii PVC pentru lipsa semnatura organ constatator ,in recurs

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie:
- in aug.2009 am primit o amenda de 3000 roni pentru patrunderea in rezervatia naturala cu autoturism. Am facut plangere in care am cerut transformarea amenzii in avertisment dar a fost respinsa cu drept de recurs. Abia acum am observat ca PVC este smnat de catre contravenient in ambele locuri , si in locul organului constatator, iar semnatura acestuia lipseste cu desavarsire. Se mai poate invoca nulitatea la recurs la Tribunal sau e prea tarziu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 10:57, 14 Decembrie 2009
Buna ziua !
O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor consacra expres in art. 17 motivele care atrag nulitatea procesului verbal: lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator.
Avand in vedere prevederile art. 304, al.(1), pct. 9 c.p.c.(cand hotararea pronuntata este lipsita de temei legal ori a fost data cu incalcarea sau aplicarea gresita a legii), puteti introduce recurs.
Cu stima !
Daca PVC nu este semnat de catre organul constatator ,acesta este un act nul de drept. Nu-mi dau seama cum nu s-a descoperit in prima instanta.
Pentru a face recurs,trebuie ca in termen sa depuneti cerere recurenta,astfel in cerere motivati faptul ca nu s-a luat in considerare faptul ca PVC este nul de drept si cereti instantei de recurs sa caseze sentinta data in prima instanta.Sunt sigur ca instanta superioara va proceda la casare a sentintei si retrimiterea spre judecare,unde ve-ti sustine nulitatea PVC.
Bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate pvc invocata in recurs maria pop maria pop Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: - in aug.2009 am primit o amenda de 3000 roni pentru patrunderea in rezervatia ... (vezi toată discuția)
Lipsa semnaturii agentului constatator de pe procesul verbal de contraventie tikva tikva In cazul cand lipseste semnatura agentului constatator de pe Procesul verbal de constatare a contraventiei conform art.17 din O.G. nr.2/2001 privind regimul ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unui proces-verbal gioarsa gioarsa Va rog sa-mi spuneti daca un proces-verbal de amenda poate fi declarat nul in conditiile in care adresa nu este trecuta, iar CNP-ul este gresit. Si daca ... (vezi toată discuția)