avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum de droguri

Buna ziua! Acum 6 ani de zile am cumparat Canabis de la un individ pe care l-au arestat si din numerele de telefon m-au gasit si pe mine ca consumator.
Am fost chemat la politie unde am declarat ca am cumparat de vreo 3 ori de la insul respectiv.
Acum am fost citat in tribunal pentru a ma judeca fiind inclus in art 4 al. 1 din Legea nr 143/2000, cu aplicarea art 35 al 1 din Codul Penal .
Ma intereseaza sa stiu daca este vreo solutie de a scapa de dosar penal sau cea mai buna solutie este amenda penala.

Va Multumesc!
Angajati-va avocat care sa studieze dosarul si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.

Buzdugan39 a scris:

Buna ziua! Acum 6 ani de zile am cumparat Canabis de la un individ pe care l-au arestat si din numerele de telefon m-au gasit si pe mine ca consumator.
Am fost chemat la politie unde am declarat ca am cumparat de vreo 3 ori de la insul respectiv.
Acum am fost citat in tribunal pentru a ma judeca fiind inclus in art 4 al. 1 din Legea nr 143/2000, cu aplicarea art 35 al 1 din Codul Penal .
Ma intereseaza sa stiu daca este vreo solutie de a scapa de dosar penal sau cea mai buna solutie este amenda penala.

Va Multumesc!

Consumul este ilegal,stiai asta. Dacă nu ai fost chemat ca martor ci ca inculpat,vei primi dosar penal odată cu amendă sau executare,depinde de ce se hotărăște.
Consumul nu este incriminat, elementul material al infracţiunii descrise de art. 4 din Legea nr. 143/2000 constă în efectuarea, fara drept, a cel puţin uneia dintre activităţile enumerate de textul incriminator, şi anume: cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

GabrielFlorian11 a scris:

Buzdugan39 a scris:

Va Multumesc!

Consumul este ilegal,stiai asta. Dacă nu ai fost chemat ca martor ci ca inculpat,vei primi dosar penal odată cu amendă sau executare,depinde de ce se hotărăște.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de detinerea si consumul de canabis ContSters266778 ContSters266778 Buna ziua, Ce masuri se pot lua in cazul acuzatiei de detinere si consum de droguri (canabis) ? Care sunt cele mai lejere si care sunt cele mai aspre ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in decursul serii de ieri am fost depistat cu o cantitate ... Tlotto Tlotto Buna seara, in decursul serii de ieri am fost depistat cu o cantitate de aproximativ 0.3 canabis de catre politie, am fost la sectie , mi-au facut proces ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru consumul de droguri MariusDecebal MariusDecebal Acum 3 ani am fost prins cu o cantiate foarte mica de canabis 0,2 grame.Recent acum o sapt am primit o foaie cum ca trebuie sa merg la camera preliminara.Pe ... (vezi toată discuția)