avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este motivul pentru care Curtea Constituțională ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este motivul pentru care Curtea Constituțională a fixat termen de judecată atat de rapid în cazul amenzilor aplicate in starea de urgenta?

Nu am inteles de ce s-a fixat termen de judecată atat de rapid din moment ce s-ar fi putut fixa termen de judecată după data de 14 mai 2020, după ce s-ar fi sfarsit starea de urgență decretată prin decretul președintelui României.

Mie imi pare inoportun modul în care s-a procedat mai ales ca nu era mare grabă în acest moment în care ne aflăm în plină pandemie si nu prea se judecă nimic altceva decât daca este de mare urgență.

Mie imi scapa care a fost marea urgență de a se judeca atat de rapid de la sesizarea curtii.

Nu discut de soluția pronunțată pe.fondul cauzei ci doar de celebritatea cu care s-a ajuns la judecarea sesizării fără să existe o grabă excesivă.

Sub aspectul.efectelor juridice situația ar fi fost neschimbată.
Niciun contravenient nu castiga absolut nimic pentru motivul ca procesul s-a finalizat astăzi sau ar fi fost finalizat dupa după de 14 mai 2020 cand ar fi luat sfârșit starea de urgență decretată în mod constituțional.

Spre.exemplu, cazul cu protestul grefierilor si magistraților ar trebuit judecat cu maximă urgență pentru a se impiedica efectele nefaste provocate de acest protest.Cu toate acestea, termenul.de judecată ă fost fixat la vreo 6 luni de zile de.la momentul.sesizarii Curtii Constitutionale.
In acest caz trebuia debloca de urgenta paralizia justiției în întregul.sau si afectarea în mod deosebit de grav a tuturor celor care nu au pensii speciale.
Impactul protestului grefierilor si al magistraților a creat aproape ceva identic ca efecte juridice și economice precum pandemia COVID 19.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, aveti dreptate...ca repercusiune, dupa 15 mai vom fi bombardati cu sute de termene, chiar si sambata, iar vacanta judecatoreasca va fi doar in august!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul meu major in continuare la studii a intentat proces tatalui ... jewelled jewelled Copilul meu major in continuare la studii a intentat proces tatalui pentru diminuarea pensiei de intretinere, in octombrie 2019. Abia in decembrie 2019 a fost ... (vezi toată discuția)
Raspuns la intampinare Neama Adrian Neama Adrian Buna seara, va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare legata de intampinare. Am contestat un proces verbal de contraventie, si pe data de 27 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Termen atacare sanctiune disciplinara simovi27 simovi27 Buna ziua, Am fost sanctionat disciplinar si doresc sa contest respectiva sanctiune in instanta. Se lucreaza in aceasta perioada in domeniu ? Ce se intampla ... (vezi toată discuția)