avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sponsorizare mijloc fix pentru spital
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sponsorizare mijloc fix pentru spital

Buna ziua, Am sponsorizat un spital cu un aparat in valoare 5000 fara tva. Aparatul este achizitionat de catre firma noastra cu factura de la o alta firma si dat spre sponsorizare spitalului cu contract de sponsorozare. Intrebarea mea este cum inregistrez factura la mine in contabilitare.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: branetminerva , utilizator 13:05, 13 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as inregistra fct de achiz direct pe 6584 intrucat potrivit Odin 1802/2014:

(1) Stocurile sunt active circulante:

a) deținute pentru a fi vândute pe parcursul desfășurării normale a activității;
b) în curs de producție în vederea vânzării în procesul desfășurării normale a activității; sau
c) sub formă de materii prime, materiale și alte consumabile care urmează să fie folosite în procesul de producție sau pentru prestarea de servicii.

Iar aparatul pe 8039 pana la predare la spital, in cazul in care acesta a mai ajuns la d-voastra (predarea cu aviz de insotire-nu se factureaza, la spital, daca aparatul a ajuns la d-voastra).
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cladiri inregistrate in contul 371/345 liliionescu liliionescu buna ziua, Dezvoltatorii imobiliari au inregistrate in conturile 371 sau 345 cladirile. Avand in vedere faptul ca acestea nu au fost vandute in 3 ani ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila: activ in schimbul unei datorii Mark7 Mark7 Un client mi-a dat un activ in schimbul unei datorii. Stiu ca daca nu-l folosesc in firma si il vand se inregistreaza in 371, daca il folosesc acel activ in ... (vezi toată discuția)
Achiziționare kituri test de către o asociație pacienti SOS15 SOS15 Ce condiții trebuie îndeplinite pt o asociație de pacienți pt a achiziționa kituri de testare genetica pt hematologie și pt a le dona apoi unui spital? ... (vezi toată discuția)