avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile Libere Platite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile Libere Platite

Buna ziua,
As avea si eu o nelamurire, in situatia in care se acorda unui anagajat zile libere platite conform art.122(3) Codul Muncii, se poate incheia cu angajatul un act aditional/angajament prin care acesta sa se oblige ca in cazul in care i se incheie CIM la initiativa lui sa restituie suma nedatorata incasata?
Intreb acest lucru intrucat stiu ca nu putem retine noi aceasta suma de bani decat in baza unei hot. judecatoresti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 8 Mai 2020
Se poate incheia un astfel de acord in baza .. dar este prematura incheierea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in restituirea de catre salariat a unei plati primite fara drept jalaboi jalaboi in perioada 1.05. 2009- 28.02.2010 am primit un spor mai mare cu 10% mai mare (de la 15% la 25%) fara a semnat nici un act aditional. In urma unui control la ... (vezi toată discuția)
Retinere sume datorate de salariat Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am urmatoarea problema: un salariat a incasat necuvenit niste sume de bani si acum pleaca din societate. Mai are de platit si niste pagube datorate ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna anual; retinere co efectuat in plus alina.simo alina.simo buna ziua, CCM la nivel de unitate prevede 21 zile de CO anual. angajatul si le planifica, conform legii. si ca se acorda pentru perioada lucrata. este ... (vezi toată discuția)