avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Buna ziua!
Intreprinderea la care am lucrat 34 de ani a fost închisă iar eu am fost obligat sa-mi depun demisia(in urma cu aprox 1 luna) ptr a beneficia de 12 salarii compensatorii .
Întrebarea mea este dacă pot beneficia de somaj ,fiind in situația in care ,dacă ma angajez undeva, pun sanatatea soției și mamei in pericol.
Soția este o persoana cu gr 2 handicap ,operata pe cord,dar care necesita o alta intervenție pe cord deschis ,plus astm bronșic și polialergii.Mama de asemenea are probleme de sanatate ,are 78 ani și locuim impreuna .
Ce pot face?Nu fug de munca,am muncit neîntrerupt ,de la 17 ani(in afar de stagiul militar),dar lucrând in colectivitate,mergand cu mijloacele comune de transport, pot sa-mi omor “familia”,infectând-le cu acest virus.
Cel mai recent răspuns: sanisor , utilizator 15:53, 11 Mai 2020
Cum să beneficiați de 12 salarii compensatorii, dacă ați demisionat? Salariile compensatorii le primiți dacă sunteți disponibilizat de firmă (concedierea din motive neimputabile salariatului, la inițiativa angajatorului). Dacă ați fost concediat de firmă, vă puteți înscris la șomaj (AJOFM), dacă ați plecat prin demisie, atunci vă angajați cu contract de muncă pe durată determinată (indiferent de durată), iar apoi, după expirarea duratei noului contract puteți beneficia de ajutorul de șomaj. Ce articol și literă de lege sunt trecute în decizia de încetare a raporturilor de muncă (sau în extrasul REVIAL, ori în adeverința de vechime primite de la angajator)?
Buna ziua!
Intreprinderea Doosan IMGB,unde am lucrat peste 34 de ani,si-a oprit activitatea.La intelegere cu sindicatul,ne-au pus sa ne dam demisia ,urmând ca ei sa ne dea 12 salarii compensatorii ,altfel ne desfăceau contractul de munca .
Incetarea c.i.m. prin demisie nu va da posibilitatea sa beneficiati de indemnizatia de somaj.
Va multumesc frumos ptr răspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de somaj adimicu adimicu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti daca am drept de somaj dupa vechime neintrerupta in ultimii an ( contract nedeterminat), dar in care am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Indemnizație șomaj si termenul de depunere a actelor pentru obtinere Delia-t Delia-t Bună ziua, Aș vrea să știu dcă am dreptul și pt câte luni la indemnizația de șomaj: Sunt angajată la aceeași ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj in cazul inchiderii cim de comun acord Siani Siani Fiti amabili si lamuriti-ma intr-o anume privinta: am o vechime de un an de zile la firma la care lucrez momentan si as vrea sa schimb acest loc de munca, ... (vezi toată discuția)