Ma intereseaza sa aflu daca este necesara realizarea unui nou act de mostenire in conditiile in care acum 16 ani a murit bunicul meu si atunci actul de mostenire facut stipula ca bunica mea renunta la partea ei de mostenire in favoarea mamei, singurul mostenitor. Atunci eu eram minora. Anul acesta, in februarie, bunica mea a decedat. As dori sa stiu daca se poate face sau daca este necesara o actualizare a actului pentru ca bunurile si proprietatile sa treaca pe mine, desi mama este inca in viata.
In contextul actual, da. Ar implica acest lucru o alta procedura decat cea de actualizare a mostenirii? Avand in vedere ca bunica oricum renuntase la 25% aferent ei in momentul in care a murit bunicul, cum mentionam mai sus.
Din articolele de lege intelesesem eu ca, din moment ce mama este deja mostenitor pe 100% din bunuri si proprietati, nu ar fi necesara acum o actualizare a mostenirii (avand in vedere ca ea este in viata) care sa fie trecuta pe mine, dar a primit si recomandarea de a face acest lucru in termenul de 6 luni de la decesul bunicii, de la o persoana ce a activat si are legaturi in sistemul politienesc si judiciar.
Persoana respectiva doreste sa protejeze respectivele proprietati (ca si mine, de altfel) deoarece mama este alcoolica si a instrainat fara acte o mare parte din banii dobanditi in urma vanzarii casei proprii si a terenului aferent acum 14 ani, incercand sa se evite o astfel de situatie acum.
mama dvs l-a mostenit pe tata, tot ce avea tata, a fost mostenit de mama dvs pt ca bunica a renuntat la mostenirea sotului sau. Bunica a ramas proprietar pe ce avea ea, pe jumatate din avere, prectic.
acum, ca bunica a decedat, mama dvs e mostenitoarea bunicii, singura mostenitoare, plus ca are in proprietate ce a avut tata.
Nu e vb de nicio actualizare a mosteniii, nu stiu la ce va referiti cu aceasta actualizare.
termenul de 6 luni, nu are nicio relevanta, mama isi poate exprima optiunea succesorain in termen de un an de la deces.
Mama, daca da declaratie la notar ca renunta la mostenirea mamei, mostenirea bunicii o puteti accepta dvs.
Doar asa, partea bunicii o veti mosteni dvs, mama ramanand cu partea de la tatal ei.
Daca mama nu vrea sa renunte la mostenirea, ea mosteneste si va avea tot si nu aveti ce face.
Daca nu mai are discernamant, puteti cere punerea ei sub interdictie.
Ce e bine, e ca momentan nu poate vinde vreun imobil ca nu a demarat procedurile ca sa sa isi treaca in patrimoniu ce avea bunica.