avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot da in judecata angajatorul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot da in judecata angajatorul?

Buna ziua de ceva timp eu lucrez la o firma terta orange ce se ocupa de instalari si vanzari servicii .Eu sunt la jumate de norma dar muncesc zi de zi 9-12 ore angajatorul nu imi plateste ore suplimentare si acum ca mi am cerut drepturile si sa lucrez doar cat spune acel contract vrea sa ma dea afara mentionez ca , contractul e semnat la 4 ore ..ce pot face in aceasta privinta si care sunt pasi ca sa pot castiga acest proces
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:50, 12 Mai 2020
În primul rând, trebuie să știți că, dacă sunteți angajat part-time, nu puteți lucra ore suplimentare, deci e un abuz din partea angajatorului.
În al doilea rând, până la a-l da în judecată pe angajator, e bine să sesizați ITM, dar să aveți și posibilitatea de a proba faptul că ați lucrat cele 9-12 ore pe zi.
Apoi puteți să-l dați în judecată pe angajator și să-i cereți daune-interese, mai ales dacă o să vă dea afară (dacă aveți contractul semnat pe durată determinată), pe acel motiv. Indiferent de stiuație, trebuie să vă cereți drepturile la angajator, e bine să-l notificați în scris (notificarea o depuneți la secretariat, iar al doilea exemplar îl luați, cu numărul de înregistrare; în cazul în care nu vi se dă exemplarul înregistrat, îl transmiteți pe e-mail, dar și prin poștă - scrisoare recomandată, cu confirmare de primire).
Instanța de judecată căreia trebuie să vă adresați cu cererea de chemare în judecată, având ca obiect constatarea abuzurilor angajatorului și obligarea sa la plata de despăgubiri, e Tribunalul din circumscripția în care vă aflați domiciliul.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea contractului de munca din 8 ore in 9 ore ruscrina77 ruscrina77 buna ziua ma numesc rus crina, muncesc la o firma care pana acum avea program normal de 8 ore. de 3 saptamani ne-au obligat sa stam 9 ore zilnic, neavand cu ... (vezi toată discuția)
Pot pleca de la locul de munca fara a ramane in preaviz chiar daca el este stipulat in contractul de munca? mariafloryna mariafloryna Buna seara! Am o intrebare si sper sa ma puteti ajuta,lucrez in cadrul unei agentii de turism respectiv o companie care ofera servicii atat de ... (vezi toată discuția)
Cum fac contractul de munca si inregistrarea in revisal ocristina ocristina Suntem cabinet medical si avem program de la 9 la 21 si avem la receptie 2 fete care au part-time de 6 ore/zi de luni pana vineri, acum au vorbit intre ele si ... (vezi toată discuția)