avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager - uzufructuarul nu plătește ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager - uzufructuarul nu plătește întreținerea

Detin un apartment cu un uzfruct viager, iar in contract nu se specifica nicio alta clauza ( cum ar fii cea de intretinere de ex). Uzulfruct locuieste singur in proprietate si nu isi plateste datoriile la intretinere care ,in timp, au strans o datorie seminificativa.

Exista vreo modalitate de a o obliga la asi platii propriile datoriile pe care le acumuleaza / recupera banii pe care ii platesc lunar?
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Va trebui sa il actionati in judecata, alta cale nu e.
Buna ziua,

Adresati-va instantei de judecata, in vederea obligarii uzufructuarului de a plati cheltuielile la intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)
Cedare apartament - plata datorii iondaniel23 iondaniel23 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: - Am un prieten bun, acesta are un apartament in care locuieste mama lui. Aceasta a adunat datorii in valoare de X ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager ghindaf ghindaf detin un apartament ce are o clauza -un uz fruct viager, care are doar drept de sedere nu si de intretinere. in contract nu este mentionata nicio clauza de ... (vezi toată discuția)